قائــــم

امام خمینی

انقلاب اسلامی ایران واقعه‌ای گیج‌کننده بود که اکثر ناظران ایرانی و غیرایرانی را کاملا غافلگیر کرد. بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام خمینی(ره) و انقلاب آن حضرت که صد‌ها کتاب و مقاله در باره آن نگاشته شده است، بلاشک از توان حقیر و حوصله این مقال خارج است. لذا در آستانه چهل و ششمین دهه فجر انقلاب شکوهمند اسلامی صرفا به ذکر چند نکته از نگاه بیگانگان نسبت به این واقعه گیج‌کننده و معمار کبیر آن ابرحادثه قرن بیستم می‌پردازم. چراکه:  خوشتر آن باشد که سرّ دلبران    گفته آید در حدیث دیگران

امام خمینی(ره)؛ احیاگر دین رسول الله

1. والنتین پروساکوف، اندیشمند روسی: «امام خمینی مبشر عصر جدیدی در زندگی بشریت بود که به نظر می‌رسد در این مرحله برای روحیه آشفته بشریت بیش از هر چیز به معنویت نیاز خواهد بود». «او جهانبینی مذهبی را احیاء و نور ایمان را روشن کرد و بزرگترین حماسه عظیم فداکاری عصر ما را به وجود آورد».

2. اسـتاد فهمی هویدی، نـویسنده مـشهور روزنامه الأهرام مصر: ایشان ]امام خمینی[ گفته‌هـایی چـون «دین عنصری است افیون ملل و عامل خمود و سستی» را رد کرد و ثابت نمود که اگر از دین به درسـتی اسـتفاده شـود عنصری فعال و مؤثر در برانگیختن ملتهاست.

3. دکتر جرج موستاکیس، روحانی و نویسنده مسیحی یونان: «من یک مسیحی هستم ولی به امام خمینی(س) عـلاقه بـسیار زیادی دارم. امام خمینی(س) اصلاح‌کننده بزرگ امت اسلامی بوده است. من و سایر مسیحیان آزاده وظیفه خود می‌دانیم که از ایشان پیروی کنیم.»

4. آنتونی گیدنز، از معروفترین جامعه‌شناسان معاصر: «در گذشته سه غول فکری جامعهشناسی یعنی مارکس، دورکیم و ماکس وبر با کم و بیش اختلافاتی فرایند عمومی جهانی را به سمت سکولاریزاسیون و به حاشیه‌رفتن دین میدیدند ولی از آغاز دهه هشتاد میلادی و با انقلاب اسلامی ایران شاهد تحقق عکس این قضیه هستیم؛ یعنی فرایند عمومی جهان روند معکوسی را آغاز و به سمت دینی‌شدن پیش می‌رود.»

امام خمینی(ره)؛ احیاگر روحیه اعتماد به نفس در ملتها

1. پروفسور «ام ـ اس ـ اگـوانی»، مـتخصص امور ایـران و رئیس دانشگاه جواهر لعل نهرو:  «آیت‌الله خمینی تنها کسی بود که از سال 1342 تا رحلتش سازش نـکرد. هیچ فرد دیگری در قرن حاضر قادر به ایجاد تغییراتی بنیادی در جـامعه ایـران هـمچون معظم‌له نبوده است.»

2. دکتر فوسبری، کشیش و رئیس دانشگاه‌های کـاتولیک آمـریکای لاتـین: «امام خمینی راهـی را بـه روی ما گشود که مهم‌ترین پیام آن امکان بازیابی ماهیت معنوی و قـدرت الهی و ایمان به خدا بوده است. امام با بازگشایی این راه، وجدان معنوی غرب را شدیدا به لرزه در آورد، هرچند رسـانه‌های گـروهی غـرب سعی در پوشاندن و مخفی‌ساختن آن داشته باشند.»

3. تایمز لندن: «امام خمینی مردی بود که توده‌ها را با کلام خود مسحور کرد. وی به مردم نشان داد که حتی می‌تو ان در برابر قدرت‌هایی مثل امریکا ایستاد و نهراسید.»

امام خمینی(ره)؛ تاریخ‌ساز

1. دکتر مصطفی ایوب، دانشمند مسلمان آمـریکایی و مـسؤول گـروه مطالعات ادیان در دانشگاه تامبل آمریکا: «من بـر ایـن باورم که از لحاظ قدرت فکری، امام تنها یک فرد یا پدیده فردی نـبود بـلکه یکی از سازندگان تاریخ بود.

2. احمد هوبر، اندیشمند مسلمان اهل سوئیس: «امام خمینی(س) اولین رهبر مذهبی در قرن ماست که انقلابی را به وجود آورد که همزمان سه وجهه مذهبی، سیاسی و فرهنگی را در خود جمع کرده بود. تمام انقلابیون قرن ما نـظیر لنـین، مائوتسه تونگ یا آدولف هیتلر و موسولینی! یک انقلاب سیاسی و اجتماعی را به وجود آوردند؛ اما چون آنان بویی از مذهب نبرده بودند، راه و روش‌هایشان امروزه کهنه شده و طرفدارهایشان به پایان خط رسـیده‌اند، ولی امـام خمینی(س) اولین رهبر مذهبی است که دین، سیاست و فرهنگ را یکجا به کار گرفته و به همین دلیل نیز ادامه خواهد یافت.

3. «روبین وود زورث» درباره ملاقات خود با امام (ره) در جماران: آری! او نور بود که بر قلب و روح همه حاضران تابیده بود، او تمام معیارهایی را که گمان می‌کردم می‌توانند مرا در تعریف و ارزیابی شخصیت و مقامش یاری کنند، در هم شکست. او با حضور خود آن قدر در ما اثر گذاشت که احساس کردم تمام روح و جسم ما را فرا گرفته است!

انقلاب امام خمینی(ره) از نگاه دیگران

1. مارک جی کاسیوروسکی، نویسنده: انقلاب ایران واقعه‌ای گیج‌کننده بود که اکثر ناظران ایرانی و غیرایرانی را کاملا غافلگیر کرد ... این اقدامات(ایجاد زرادخانه‌های نیرومند با پول نفت، اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی و رابطه نزدیک با آمریکا) عموما به عنوان اقداماتی بیش از حد مورد لزوم برای حفاظت از امنیت ملی ایران در سال‌های آتی تلقی می‌شد .با این حال ... سرانجام نیز رژیم شاه سرنگون شد و امواج تکان دهنده‌ای را در سراسر جهان ایجاد نمود و ایران را در معرض تهدید شوروی و در نهایت تجاوز عراق قرار داد.

2. مارک جی کاسیوروسکی: یکی از درس‌های بسیاری که از انقلاب ایران گرفته شد این بود که طرق سنتی و معمول حفظ امنیت ملی در جهان سوم، از قبیل تقویت نیروهای امنیتی ، پشبرد توسعه اقتصادی و حفظ روابط نزدیک با یک ابرقدرت، لزوما امنیتی را که واقعا باید حفظ شود، تضمین نمی‌کند.

برای مطالعه تکمیلی:

http://ghaem90.parsiblog.com/Posts/487/

منابع:

1. ادوارد ای .آزر و چونگ این مون، امنیت ملی در جهان سوم

2. وبگاه تابناک، میشل فوکو و انقلاب ایران

3.  http://www.imam-khomeini.ir/fa/n158042/

4. https://hawzah.net/fa/Magazine/View/5793/7766/98035/


[ پنج شنبه 03/11/11 ] [ 9:31 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 45
بازدید دیروز: 48
کل بازدیدها: 1260454