سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قائــــم

خلق حماسه سیاسی

به تعبیر مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) اولین مساله انتخابات ایران حضور فعال و مشارکت حداکثری بود و به توصیه معظم‌له انتخاب رئیس جمهور با رای بیشتر نیز او را با قوت کافی در صحنه نشان می‌دهد ؛ که الحمدلله مردم در روز موعود با حضور 7.72 درصدی خود در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ، حماسه سیاسی مورد نظر را آفریدند و آقای دکتر حسن روحانی با کسب   18.613.329   رای حائز اکثرین مطلق آراء شد و رئیس جمهور یازدهم کشور شد .

این حماسه مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) ، حماسه‌آفرینان

و منتخب مردم مبارک باد .

 

 


[ یکشنبه 92/3/26 ] [ 10:22 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

به نام خداوند هدایتگر 

تو چرا رأی می‌دهی؟

من نیستم ، ما ؛

1.      ما پیروان حضرت عیسی مسیح(ع) و ایرانی هستیم . ما مسیحیان ایران در حماسه سیاسی 24 خرداد ملت کشورمان  شرکت خواهیم کرد ؛

2.      ما عربهای ایران برای سربلندی کشورمان با آگاهی و نشاط پای صندوق‌های رأی حضور می‌یابیم ؛

3.     ما زرتشتیان ایران کما فی‌السابق پای اعتلای کشور ایستاده‌ایم و 24 خرداد چون همیشه در صحنه‌ایم ؛

4.     سنی ایرانی‌ایم ، حق داریم مسئولان اجرایی کشورمان را انتخاب کنیم ؛

5.     وظیفه دینی و انقلابی ما شیعیان ایران اسلامی است که "پشتیبان ولایت فقیه باشیم تا به مملکتمان آسیب نرسد" . لذا حضور حداکثری در انتخابات را تکلیف خود می‌دانیم ؛

6.     اصلاح‌طلبیم ، اصلاح امور کشور را با انتخاب رئیس جمهوری تابع ولی فقیه و قانون اساسی و دلسوز برای نظام و مردم و انتخاب اعضای شورای شهر و روستایمان در 24 خرداد دنبال می‌کنیم ؛

7.     ما نسل سوم انقلابیم ، اولین بار است که از حق رأی دادن استفاده خواهیم کرد . ما رأی اولی‌ها با حضور پرشور در انتخابات خرداد ، حماسه می‌آفرینیم ؛

8.     اصولگرایی و پایبندی به اصول اساسی انقلاب ، راه حضرت امام خمینی(ره) و نظام در پوست و خون ماست و تا پای جان از همیٌت و ارزش‌های انقلاب و نظام اسلامی حمایت می‌کنیم.

9.     ما نسل اول انقلابیم و برای پیروز انقلاب به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی و استقرار نظام برآمده از انقلاب از جان خود گذشته‌ایم . امروز شرکت در انتخابات نظام مقدس اسلامی را در مقابل فشارها تحریم‌های استکبار بیمه خواهدکرد و ما چون همیشه ایستاده‌ایم ؛

10.ما فدائیان ولایتیم ، حماسه‌آفرینی به پیروی از رهبر ،وظیفه ماست . در این راه تا پای جان ایستاده‌ایم .

راستی ، چه فرق می‌کند ما از کدام قوم و قبیله و پیرو کدام دین و مذهب و وابسته به کدام جریان سیاسی و اجتماعی هستیم ! ما ملتی متکثر دینی ، مذهبی و قومی هستیم ، اما متکثر واحدیم .

ترکیم ، کُردیم ، بلوچیم ، فارسیم ، عربیم ، ترکمنیم ، طالشی هستیم ، گیلکیم و یا به هر زبان و گویش دیگری سخن می‌گوئیم ؛

مسلمانیم ، مسیحی‌ایم ، زرتشتی‌ایم و یا کلیمی ؛

اصول‌گرائیم ، اصلاح‌طلبیم و یا بدون گرایش گروهی و جریان سیاسی ؛

ایرانی‌‌ایم :

اولا حق داریم در تعیین سرنوشت کشورمان دخالت کنیم . انتخاب رئیس قوه مجریه و اعضای شوراهای اسلامی شهر روستا حق ماست ؛

ثانیا وظیفه داریم در یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین برنامه‌های کشورمان ، یعنی انتخابات شرکت کنیم .

ما ایرانیان از هر قوم و قبیله و با دین مذهب و با هر گونه گرایش ؛ تصمیم داریم هم‌چون سی و چهار سال گذشته هم از حق تعیین سرنوشت خود استفاده نمائیم و هم به وظیفه خودمان در قبال کشومان عمل کنیم .

 

پس همه با هم،جمعه 24 خرداد پای صندوق‌های رأی


[ چهارشنبه 92/3/22 ] [ 11:22 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

بسم‌الله الرحمن الرحیم


بازخوانی واژه انتخابات در کلام 22 گلان رهبر معظم انقلاب اسلامی

درآمد

بیست و دوم اردیبهشت هر سال در کردستان یادآور سفر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای – رهبر معظم انقلاب اسلامی(مد ظله‌العالی) به "سرزمین فداکاریهای بزرگ" ، "هنر" و "صفا و وفاداری" است . از این رو و بعد از آن واقعه تاریخی، در سرزمین فدارکاریهای بزرگ ، اردیبهشت را "
 
اردیبهشت معطر" می‌نامند . حضرت ایشان در سفر 8 روزه خود در سال 1388 به استان کردستان مطالب بسیار مهمی را طی بیش از ده سخنرانی در شهرهای استان و در جمع اقشار مختلف بیان فرمود . مطالبی در حوزه‌های ؛ فرهنگ ، انتخابات ، دین و مذهب ، اقتدار ملی ، اتحاد و انسجام اسلامی ، امنیت ملی ، توسعه ، دشمن‌شناسی ، علم و فناوری و ... که هر بخش از آن را باید در جای خود و به مقتضای زمان و به کرات بازخواند و آویزه گوش خود قرار داد و به کار بست .(قائم:1388)

آن روز در سال 1388 "ملت ایران آزمون بزرگ" انتخابات ریاست جمهوری دهم را در پیش داشت و لذا یکی از محورهای گهربار سخن آن حضرت ، انتخابات بود . امروز در آستانه چهارمین سال‌روز آن روزهای به یادماندنی نیز کم‌تر از دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و نیز شوراهای چهارم شهر ور روستا باقی مانده و معظم‌له امسال را "سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" نامگذاری فرموده است . از این رو بازخوانی "واژه انتخابات" در کلام "اردیبهشت معطر" و نیز اول فروردین سال جاری مقتدایمان ضروی می‌نماید .

1 – اهمیت انتخابات

انتخابات که "یکی از آزمونهای بزرگ ملت ایران"[1] و "یک امتحان الهی"[2] است ، برای حیات سیاسی نظام اسلامی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار می‌باشد . انتخابات :

1.  آبروی ملی است ؛

2. از شاخص‌های رشد ملی است ؛

3. وسیله‌ای برای عزت ملی است .

مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) از نکات بسیار مهمی را که در باره انتخابات بیان فرمود ، در باب اهمیت آن بوده است . معظم‌له انتخابات را آبروی ملی ، از شاخص‌های رشد ملی و وظیفه‌ای برای عزت ملی نامید و به مردم توصیه فرمود در انتخابات مشارکت فعال و هوشمندانه داشته باشند . (22/2/88 سنندج)
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که امسال را سال "
حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" نام‌گذاری نموده است ، در  سخنرانی اول فروردین خود در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) نیز در اهمیت انتخابات نکاتی بسیار مهمی را بیان فرمود:

1.  انتخابات در کشور ، مظهر حماسه سیاسی است ؛

2. انتخابات مظهر اقتدار و آبروی نظام است ؛

3.  انتخابات مظهر اراده ملی و نماد
مردم‌سالاری اسلامی است .

انقلاب اسلامی و نظامِ برآمده از آن یعنی جمهوری اسلامی ایران دارای سه رکن اساسی است : دین اسلام(ایدئولوژی) ، رهبری(ولایت فقیه) و مردم(ملت) . بنا بر این مردم به عنوان یکی از ارکان نظام ؛ از طرفی "حق" دارند در تعیین سرنوشت خود و امور کشور ایفای نقش کنند ، از طرفی نیز "وظیفه" دارند برای حفظ دستاوردهای انقلاب و اسلام در صحنه حضور آگاهانه داشته باشند . بی‌گمان جمهوری اسلامی ایران بر خلاف شعارهای مردم‌فریب مدعیان مرد‌سالاری(دموکراسی) در جهان ، نظامی مردم‌سالار  می‌باشد و لذا لازم است تعیین سرنوشت و امور کشور را  به مردم واگذار نماید .

نگاهی به کارنامه سی و چهارساله گذشته نشان می‌دهد ؛ اولا نظام مردم‌سالار ایران اسلامی آن‌چه را که قانون تعیین کرده به مردم ارجاع داده است ؛ در ثانی مردم نیز از پسِ "امتحان الهی" و "آزمون بزرگ" یعنی حضور حماسی در انتخاباتها بر آمده‌اند . انقلاب اسلامی ایران به رهبری پیامبرگونه حضرت امام خمینی(ره) که در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید ، حق تعیین سرنوشت کشور و اداره امور جامعه به وسیله مردم  را به ارمغان آورد و با فاصله کم‌تر از 40 روز بعد از پیروزی انقلاب ؛ اولین ، تعیین‌کننده‌ترین و گسترده‌ترین انتخابات را در 12 فروردین 1358برگزار کرد و انتخاب نوع حکومت را به آراء عمومی(رفراندوم) گذاشت و مردم نیز با حضور آگاهانه و ماندگار خویش ، "جمهوری اسلامی" را به عنوان نظام سیاسی کشور برگزیدند و بعد از آن سنگ بنای ساختاری و اساسی ،
تا امروز 30 انتخابات برگزار شده است که طی آن 10 رئیس جمهور ، 9 دوره نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، 4 دوره نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و 3 دوره نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا انتخاب گردیده‌اند و علاوه بر آن ، انتخاباتهای بررسی نهایی قانون اساسی ، دو همه‌پرسی قانون اساسی و اولین بازنگری قانون اساسی را نیز برگزار کرده‌اند و در 24 خرداد سال جاری نیز رئیس جمهور یازدهم و نمایندگان دوره چهارم شوراهای شهر و روستا را انتخاب خواهند کرد .(قائم:1391)

ملت ایران در سی و چهار سال گذشته با حضور حماسی در هر دوره از انتخابات ؛ سطح آگاهی و اراده ملی خود را به نمایش گذاشته و اقتدار ملی ، عزت ملی و آبروی نظام را خلق کرده‌اند .

2 - مساله انتخابات

انتخابات به خودی خود از اولویتهای تعیین‌کننده مردم و نظام اسلامی است ولی در درونش دو مساله به ترتیب اولویت وجود دارد :

·  مساله اول) حضور فعال

دشمنان اسلام و نظام اسلامی که به بهانه ایجاد دموکراسی به سایر کشورها دست درازی می‌کنند ، در مقابل انتخابات دارای اغراض و اهدافی هستند . مقام معظم رهبری در سخنرانی بیست و دوم اردیبهشت خود در میدان آزادی سنندج اغراض و اهداف دشمن را این‌گونه برشمرد : "در درجه اول، هدفشان تعطیل‌شدن انتخابات است که انتخابات نباشد . در یک دوره ای سعی کردند انتخابات مجلس شورای اسلامی را به انواع و اقسام حیله‌ها متوقف کنند. خدای متعال نخواست و اراده مردان مؤمن نگذاشت؛ نتوانستند.  از این مأیوسند که انتخابات را به کلی تعطیل کنند . در درجه بعد، هدفشان این است که انتخابات سبُک و سرد برگزار بشود.  می‌خواهند ملت ایران حضور فعالی در انتخابات نداشته باشد. "

حضرت امام خمینی(ره) نیز بارها اغراض دشمن را در باره مسائل مختلف مردم و نظام گوشزد فرموده و هشدار داده است . "از جمله امورى که اجانب به آن دامن‏مى‏زنند، همین مسئله انتخابات است. هر انتخاباتى که در ایران مى‏شود اینها مى‏گویند : مردم این دفعه نمى‏آیند، مردم سست و خسته شده‏اند . و شما دیدید که در انتخابات گذشته ، از انتخابات اصل نظام جمهورى اسلامى گرفته تا مجلس خبرگان براى قانون اساسى ، مجلس و رؤساى جمهور، مردم هر دفعه بهتر از دفعه قبل شرکت کرده‏اند ."

مشارکت حداکثری و حضور گسترده مردم که اولویت اول انتخابات می‌باشد ، در مقابل اغراض دشمن پیامدهایی دارد از جمله :

1. بی‌اثرکردن تهدید دشمن ؛

2. ناامیدکردن دشمن ؛

3.  تامین امنیت کشور ؛

4. تاثیر در استقلال ، ثروت ملی ، اقتصاد و همه مسائل مهم کشور .(1/1/92 مشهد مقدس)

·  مساله دوم) انتخاب اصلح

پس آن‌چه دشمن را ناامید و تهدیداتش را بی‌اثر می‌کند ، حضور حماسی و گسترده مردم در انتخابات است و بعد از آن ، انتخاب اصلح تدام‌بخش اراده ملی است . حضرت امام راحل(ره) به مردم توصیه فرموده است که در انتخاب اصلح دقت نمایند . "... در انتخابات ... باید منتخبین شما اشخاصى باشند که توجه به اسلام داشته باشند، متعهد به اسلام باشند، بازیگر نباشند، به شرق و غرب توجه نداشته باشند ."

مقام معظم رهبری در سخنرانی اول فروردین سال جاری خود در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) نیز حضور گسترده مردم رامساله اول ؛ شرکت همه سلیقه‌ها و جریانهای معتقد به جمهوری اسلامی را در انتخابات به عنوان "حق" و "وظیفه" ، مساله دوم و تعیین رای مردم را در انتخاب اصلح ، مساله سوم دانستند . معظم‌له نکته چهارم انتخابات را تسلیم همه در مقابل رای قانون و نکته پنجم را انتظار از رئیس جمهور آینده بیان فرمودند .

همان‌طور که اشاره شد نظام جمهوری اسلامی ایران دارای سه رکن دین ، رهبری و مردم است . دشمن نیز به خوبی این واقعیت را دریافته و طی بیش از سه دهه که از عمر پر برکت نظام می‌گذرد ، به اشکال مختلف و با تمام توان و امکانات برای ضربه‌زدن به این ارکان تلاش کرده است.

آمریکا به عنوان نماد استکبار جهانی و به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) ، شیطان بزرگ، در نظریه "جنگ تمدنها" خود را طلایه‌دار لیبرالیسم در مبارزه با اسلام می‌داند و با در اختیارداشتن غول‌های رسانه‌ای همه توان و امکانات خود را مصروف این مهم یعنی مبارزه با دین اسلام کرده است . به نظر می‌رسد اساسا "برخورد تمدنها" ره‌آورد و سوغات غرب است تا نظریه و برآورد آینده . بلاشک ایران امروز ام‌القراء جهان اسلام و در نوک پیکان حمله داعیه‌دار "جنگ تمدنها" و ایادی آن قرا دارد .

اصل اصیل "ولایت فقیه" و "ولی فقیه" با توجه به نقش انکارناپذیر آن در سکانداری اسلام ناب محمدی(ص) و مملکت اسلامی ، در زمان حیات حضرت امام خمینی(ره) و هم‌چنین در مدت رهبری حضرت ایت‌الله خامنه‌ای(مد ظله‌العالی) مورد هجوم قرار گرفته است. از تلاشهای مذبوحانه گروهک منافقین و سایر گروهک‌های وابسته به غرب و یا اردوگاه شرق سابق در دهه اول تا جریان فتنه سال 88 که ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب اسلامی را به عنوان ولی فقیه نشانه رفته بودند .

البته دشمن در مقابل رکن سوم یعنی "مردم" نیز بی‌تفاوت نبوده است . از ترور مردم عادی کوچه و خیابان به وسیله مدعیان حمایت از خلق در دهه اول عمر جمهوری اسلامی تا تحریم‌های به اصلاح شکننده استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا که به قصد در تنگنا قراردادن مردم از نظر معیشت و در نهایت جدا کردنشان از نظام می‌باشد اعمال شده است .

همان‌طور که مقام معظم رهبری تاکید فرموده است اولین مساله انتخابات حضور فعال و مشارکت حداکثری مردم می‌باشد که خنثی‌کننده توطئه‌ها و بی‌اثر کردن تهدیدات دشمن و مایه تامین امنیت کشور خواهد بود . و مردم نیز آگاهانه به این مهم توجه کرده و به وظیفه خود عمل کرده‌اند .

معیارهای انتخاب

مردم در مرحله اول وظیفه دارند با مشارکت فعال و حماسی ، دشمن را ناامید و نظام مردم‌سالار دینی ایران را بیمه کنند و در وهله دوم "اصلح" را از میان نامزدهای رسمی شناسایی و او را انتخاب کنند اما برای انتخاب اصلح معیارهایی وجود دارد که لازم است همه آن معیارهای را بشناسند و مبنای تصمیم خود قرار دهند . مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) در سخنرانی اول فروردین امسال که در حرم ثامن‌الحجج ایراد فرمود به مردم سفارش نمود : "باید خودتان تحقیق کنید، ملاحظه کنید، دقت کنید، از انسانهای مورد اعتمادتان بپرسید، تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید." اما در سخنرانی 28 اردیبهشت 1388 در جمع مردم بیجار معیارهاری انتخاب را بیان فرموده بود که در قالب ویژگیهای ایجابی و ویژگیهای سلبی تنظیم شده است .

 ویژگیها و شاخصهای صالح‌ترین :

برای یک رئیس جمهور اصلح ویژگیهایی لازم است که بخشی از آن ایجابی و  بخشی دیگر سلبی است از جمله :

ویژگیهای ایجابی شامل :

1. درد کشور را بفهمد ،

2. درد مردم را بفهمد ،

3. با مردم یگانه و صمیمی باشد .

ویژگیهای سلبی شامل :

1. از فساد دور باشد ،

2. دنبال اشرافزدگی نباشد ،

3.  از تخریب اذهان عمومی خودداری کند ،

4.  دست تسلیم در مقابل دشمنان بالا نبرد .

 انتظار از رئیس جمهور آینده :

1.  داشتن امتیازات رئیس جمهور قبلی ،

2.  دور کردن نقاط ضعف رئیس جمهور قبلی .

منطقی است وقتی مردم فردی را برای امر مهمی انتخاب می‌کنند ، انتظاراتی در چهارچوب قانون از او دارند که احصاء و بیان ریز و تک تک آنها ضروری نیست . حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای(مد ظله‌العالی) در اول فروردین امسال بحث تقریبا مفصلی را در باب انتخابات ارائه و انتظارتشان را از رئیس جمهوری آینده بیان فرمودند : "این را همه بدانند که آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعفهائی که وجود دارد. این را همه توجه کنند؛ رئیس‌جمهورِ هر دوره‌ای باید امتیازات کسبی و ممکن‌‌الحصول رئیس‌جمهور قبلی را داشته باشد، ضعفهای او را نداشته باشد. هر کسی بالاخره نقاط قوّتی دارد و نقاط ضعفی دارد. رؤسای جمهور ــ چه رئیس‌جمهور امروز، چه رئیس‌جمهور فردا ــ نقاط قوّتی دارند و نقاط ضعفی هم دارند. همه‌ ما همین جوریم؛ نقاط قوّتی داریم، نقاط ضعفی داریم. آن چیزهائی که امروز برای دولت و برای رئیس‌جمهور نقاط قوّت محسوب میشود، اینها باید در رئیس‌جمهور بعدی وجود داشته‌ باشد، اینها را باید در خود تأمین کند؛ آن چیزهائی که امروز نقاط ضعف شناخته می‌شود ــ که ممکن است شما بگوئید، من بگویم، دیگری بگوید ــ این نقاط ضعف را باید از خود دور کند.  یعنی ما در سلسله‌‌ دولتهائی که پشت سر هم می‌آیند، باید رو به پیشرفت باشیم، رو به تعالی و تکامل باشیم، تدریجاً بهترین‌های خودمان را بفرستیم؛ هر کسی می‌آید، پایبند به انقلاب، پایبند به ارزشها، پایبند به منافع ملی، پایبند به نظام اسلامی، پایبند به عقل جمعی، پایبند به تدبیر باشد. این‌جوری باید این کشور را اداره کرد. کشور، کشور بزرگی است؛ ملت، ملت باعظمتی است؛ مسائل تشویق کننده و مبشّر، فراوان است؛ مشکلات هم بر سر راه هر ملتی، و از جمله بر سر راه ما وجود دارد. آن کسانی که آماده‌ی این میدان می‌شوند، باید با کمال قوّت، با کمال قدرت، با توکل به خدا، با اعتماد به توانائی‌های این ملت پیش بروند."

جمعبندی

1 - انتخابات ؛ آبروی ملی ، عزت ملی ، مظهر حماسه سیاسی ، مظهر اقتدار نظام ، نماد مردم‌سالاری اسلامی و از شاخص‌های رشد ملی است .

2 - اولویت اول انتخابات ؛ مشارکت حداکثری و حضور فعال به عنوان یک حق و یک وظیفه و اولویت دوم آن ؛ انتخاب صالح‌ترین است .

3 - ویژگیها و شاخص‌های صالح‌ترین :

·  درد کشور را بفهمد ، درد مردم را بفهمد ، با مردم یگانه و صمیمی باشد .

·  از فساد دور باشد ، دنبال اشرافزدگی نباشد ، از تخریب اذهان عمومی خودداری کند و دست تسلیم در مقابل دشمنان بالا نبرد .

4 - انتظار از رئیس جمهور آینده :

1.  داشتن امتیازات رئیس جمهور قبلی ،

2. دور کردن نقاط ضعف رئیس جمهور قبلی .



 اول اردیبهشت 1392 - قائم

___________________________________________

منابع


 1- نرم‌افزار مجموعه آثار حضرت امام خمینی(س) ، مرکز تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)

2 – دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(www.farsi.Khamenei.ir)

3 - قائم( www.ghaem90.ir)
 

___________________________________________

پانوشت

[1] - مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی)

[2] - حضرت امام خمینی(ره)

 


[ شنبه 92/2/14 ] [ 11:14 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

به نام خالق خوبی‌ها

مدخل

در آستانه آزمون بزرگ و الهی انتخابات قرار داریم. انتخابات یازدهم ریاست جمهوری و شوراهای چهارم شهر و روستا روز جمعه 24 خرداد برگزار خواهد شد. انتخابات؛ آبروی ملی، عزت ملی ، مظهر حماسه سیاسی، مظهر اقتدار نظام ، نماد مردم‌سالاری اسلامی و از شاخص‌های رشد ملی می‌باشد؛ ولی بستری است برای آزمون اخلاقی نامزدهای انتخابات و هوارداران آنان که با خوش‌خویی و حُسن خلق ، خود و نامزد مورد نظرشان معرفی کنند؛ یا خدای ناکرده به تخریب رقیب بپردازند. نامزدها و طرفداران آنان اگر در پی جلب آراء بیشتر هستند، به خُلق خوش میسر می‌گردد. به قول اوحدی مراغه‌ای:

خُلق خوش خَلق را شکار کند

صفتی بیش ازین چه کار کند؟

انتخابات بخشی از زندگی اجتماعی انسان است و لذا انسان برای این بخش از زندگی، به انتخاب سبک مطلوب نیازمند است. بنا بر این ضروری است مروری بر خوش‌خُلقی و آثار خوش‌خُلقی و بدخُلقی داشته باشیم و در این برهه حساس همدیگر را به رعایت "اخلاق انتخاباتی" و اخلاق سیاسی اجتماعی اسلامی دعوت نمائیم. دسته‌بندی زیر بر اساس ترجمه روایات وارده از ائمه اطهار(ع) و به نقل از کتاب شریف مفاتیح‌الحیاه تلخیص و انجام گرفته است.

ارزش حُسن‌خّلق :

1.    در ترازوی عمل آدمی در قیامت ، برتر و سنگین‌تر از حُسن خُلق نیست ،

2.    مؤمن پس از واجبات ، عملی محبوب‌تر از خوش‌رفتاری با مردم ، بر خدا عرضه نکرده است .

آثار خوش‌خویی

1.    سرزمین را آباد می‌کند ،

2.    بر عمر آدمی می‌افزاید ،

به نظر می‌رسد سعدی شیرازی با امعان نظر به این روایت شریف از حضرت امام صادق(ع) گفته باشد :

درین سرای که اول ز آخرش عدم است

به خُلق خوش طلب عمر جاودانه است

3.    بر روزی می‌افزاید ،

جوانمرد و خوش‌خوی و بخشنده باش

چو حق بر تو پاشد تو بر خلق پاش(سعدی)

4.    عامل جلب دوستی است .

پاداش خوش‌خویی

1.    موجب قُرب الهی است ،

2.    باعث ورود به بهشت می‌گردد ،

3.    موجب بهره‌مندترین از شفاعت پیامبر(ص) در قیامت می‌شود ،

4.    باعث پوشش(غفران) گناهان می‌شود ،

5.    موجب دستیابی مؤمن به درجه روزه‌دارِ شب‌زنده‌دار می‌شود ،

6.    در برابر حُسن‌خُلق پاداش جهاد می‌دهند .

آثار بدخویی

1.    بداخلاق ، به سختی می‌افتد ،

2.    اعضای خانواده بدخُلق از او خسته و بیزار می‌شوند ،

3.    روزی را تنگ می‌کند ،

4.    عمل را تباه می‌کنند .

یعنی کسی که بد کند ، در آخرت جزای بد می‌بیند . به قول انوری ابیوردی :

هر که سعی بد کند در حق خلق

هم‌چو سعی خویش بد بیند جزا

ابوسعید ابوالخیر نیز جالب گفته است :

خلق آینه چشم و دل یکدیگرند

در آینه نیک نیک و بد بد بیند

 __________________________________________________

منابع :

1 - دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(www.farsi.Khamenei.ir)

2 - قائم(www.ghaem90.ir)

3 - مفاتیح‌الحیاه ، آیت‌الله جوادی عاملی ، بهار 1391/چاپ یازدهم

4 - نرم‌افزار درج مهر ، سازمان میراث فرهنگی(سابق) کشور

 

پانوشت :



- رسول الله(ص) : مَا یُوضَعُ فِی مِیزَانِ امْرِئٍ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَفْضَلُ مِنْ حُسْنِ الْخُلُق(نقل از الکافی ، ج2 ، ص99)

- امام صادق(ع) : مَا یَقْدَمُ الْمُؤْمِنُ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِعَمَلٍ بَعْدَ الْفَرَائِضِ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى مِنْ أَنْ یَسَعَ النَّاسَ بِخُلُقِه‏

مَا یُوضَعُ فِی مِیزَانِ امْرِئٍ- یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَفْضَلُ مِنْ حُسْنِ الْخُلُق (نقل از الکافی : ج 2 ، ص 100)

- امام صادق(ع) : الْبِرُّ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ یَعْمُرَانِ الدِّیَارَ وَ یَزِیدَانِ فِی الْأَعْمَار (نقل از الکافی : ج 2 ، ص 100)

- همان

- امام صادق(ع) : حُسنُ الخُلق یِزیدُ فی الرزق (نقل از الزهد ، ص30)

- امام صادق(ع) : َ حُسْنُ الْخُلُقِ مَجْلَبَةٌ لِلْمَوَدَّة (نقل از الکافی : ج1 ، ص27)

- امیرالمؤمنان(ع) : لا قُربی کحُسن الخُلق (نقل از روضه الواعظین ، ج2 ، ص 377)

- رسول خدا(ص) : سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ ص عَنْ أَکْثَرِ مَا یُدْخَلُ بِهِ الْجَنَّةُ قَالَ تَقْوَى اللَّهِ وَ حُسْنُ الْخُلُق (نقل از عیون اخبارالرضا : ج2 ، ص 38)

- رسول خدا(ص) : إِنَّ أَقْرَبَکُمْ مِنِّی غَداً وَ أَوْجَبَکُمْ عَلَیَّ شَفَاعَةً أَصْدَقُکُمْ لِسَاناً وَ أَدَّاکُمْ لِلْأَمَانَةِ وَ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ أَقْرَبُکُمْ مِنَ النَّاس‏

سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ ص عَنْ أَکْثَرِ مَا یُدْخَلُ بِهِ الْجَنَّةُ قَالَ تَقْوَى اللَّهِ وَ حُسْنُ الْخُلُق (نقل از الامالی ، صدوق ، ص508)

- امام صادق(ع) : أَرْبَعٌ مَنْ کُنَّ فِیهِ کَمَلَ إِیمَانُهُ وَ إِنْ کَانَ مِنْ قَرْنِهِ إِلَى قَدَمِهِ‏ذُنُوباً لَمْ یَنْقُصْهُ ذَلِکَ قَالَ وَ هُوَ الصِّدْقُ وَ أَدَاءُ الْأَمَانَةِ وَ الْحَیَاءُ وَ حُسْنُ الْخُلُق‏

 إِنَّ أَقْرَبَکُمْ مِنِّی غَداً وَ أَوْجَبَکُمْ عَلَیَّ شَفَاعَةً أَصْدَقُکُمْ لِسَاناً وَ أَدَّاکُمْ لِلْأَمَانَةِ وَ أَحْسَنُکُمْ خُلُقاً وَ أَقْرَبُکُمْ مِنَ النَّاس‏سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ ص عَنْ أَکْثَرِ مَا یُدْخَلُ بِهِ الْجَنَّةُ قَالَ تَقْوَى اللَّهِ وَ حُسْنُ الْخُلُق (نقل از الکافی : ج2 ، ص 99)

- رسول خدا(ص) : إِنَّ الْعَبْدَ لَیَنَالُ بِحُسْنِ خُلُقِهِ دَرَجَةَ الصَّائِمِ الْقَائِم (نقل از عیون اخبارالرضا : ج2 ، ص 37)

- امام صادق(ع) : إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى لَیُعْطِی الْعَبْدَ مِنَ الثَّوَابِ عَلَى حُسْنِ الْخُلُقِ کَمَا یُعْطِی الْمُجَاهِدَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یَغْدُو عَلَیْهِ وَ یَرُوح (نقل از الکافی : ج2 ، ص 101)

- رسول خدا(ص) : مَنْ سَاءَ خُلُقُهُ عَذَّبَ نَفْسَه (نقل از الامالی صدوق ، ص 543)

- امیر مؤمنان(ع) : مَنْ سَاءَ خُلُقُهُ عَذَّبَ نَفْسَه (نقل از تحف العقول ، ص 214)

- امام صادق(ع) : مَنْ سَاءَ خُلُقُهُ ضَاقَ رِزْقُه ( نقل از تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ، ص264)

- رسول خدا(ص) : الْخُلُقُ السَّیِّئُ یُفْسِدُ الْعَمَلَ کَمَا یُفْسِدُ الْخَلُّ الْعَسَل (نقل از عیون اخبار الرضا : ج2 ، ص37)


[ پنج شنبه 92/2/5 ] [ 11:35 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

همان‌طور که وعده داده بودم تا بعد از فرمایش مقام معظم رهبری در مهر ماه سال 1391 پیرامون "سبک زندگی" ، سلسه‌ مطالبی را در این باره که برگرفته از تعالیم اسلامی است تنظیم و درج نمایم ؛ اولین موضوع را در آستانه سال نو به "نوروز" اختصاص دادم و اینک به مناسبت 12 فروردین که یادآور مشارکت 97 درصدی مردم اسلامی و انقلابی ایران در 12 فروردین سال 1358 در همه‌پرسی انتخاب نوع حکومت می‌باشد ، مشارکت سیاسی را به عنوان یک "سبک زندگی" انتخاب کرده‌ام .

مشارکت سیاسی

انسان موجودی اجتماعی و برای اجتماعی‌زیستن به کسب مهارتهای زندگی نیازمند است . از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی انسان ، نحوه مشارکت در امور اجتماعی و سیاسی و استفاده صحیح و به موقع از حق "تعیین سرنوشت" جامعه و کشور خویش است . کشور مان ایران مهد واقعی "مردم‌سالاری" است چرا که از شهردار یک شهر که به وسیله منتخبین مردم در شورای اسلامی آن شهر انتخاب می‌شود تا انتخاب رئیس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بالاتر از همه نقش نمایندگان منتحب مردم در مجلس خبرگان رهبری ، همه و همه نقش بی‌بدیل مردم را در اداره امور جامعه نشان می‌دهد . اساسا اسلام برای اعمال حاکمیت اجتماعی به مشارکت و حضور سیاسی – اجتماعی مردم  متکی است . کما این که امیر مومنان حضرت علی(ع) در این باره می‌فرماید:اگر انبوه آن جماعت نبود ، یا گردآمدن یاران حجت را بر من تمام نمی‌کرد ... زمام(حکومت) را بر گردنش می‌افکندم(حکومت را نمی‌پذیرفتم).

 لذا بر مسلمانان لازم است با مشارکت سیاسی که نماد آن شرکت در انتخابات است ؛ افراد صالح ، باتقوا و کاردان را برای اداره امور جامعه و کشور برگزینند . انقلاب اسلامی ایران به رهبری پیامبرگونه حضرت امام خمینی(ره) که در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید ، حق تعیین سرنوشت کشور و اداره امور جامعه به وسیله مردم  را به ارمغان آورد و با فاصله کم‌تر از 50روز بعد از پیروزی انقلاب ؛ اولین ، تعیین‌کننده‌ترین و گسترده‌ترین انتخابات را در 12 فروردین 1358برگزار کرد و انتخاب نوع حکومت را به آراء عمومی(رفراندوم) گذاشت و مردم نیز با حضور آگاهانه و ماندگار خویش ، "جمهوری اسلامی" را به عنوان نظام سیاسی کشور برگزیدند و بعد از آن سنگ بنای ساختاری و اساسی ، تا امروز 30 انتخابات برگزار شده است که طی آن 10 رئیس جمهور ، 9 دوره نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، 4 دوره نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و 3 دوره نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا انتخاب گردیده‌اند و علاوه بر آن انتخاباتهای بررسی نهایی قانون اساسی ، دو همه‌پرسی قانون اساسی و اولین بازنگری قانون اساسی را نیز برگزار کرده‌اند .

 در آستانه 12 فروردین سال‌روز برگزاری اولین انتخابات(همه‌پرسی) در ایران و "روز جمهوری اسلامی" ، این روز بزرگ و حماسی را گرامی می‌داریم و ضمن شکرگزاری به درگاه الهی بابت ارازنی نعمت آزادی ، خود را آماده می‌کنیم تا یک بار دیگر در سالی که مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی)  آن را سال "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" نامید با حضور آگاهانه ، هوشمندانه و گسترده و حماسی خود یازدهمین رئیس جمهور را انتخاب و درخت استقلال و آزادی را که از دست‌آوردهای انقلاب اسلامی است آبیاری نمائیم.

تو آن مرغی که آزادی و در دامی نیفتادی

سزد،گر شکر گویی روز و شب بخت همایون را(امیر خسرو دهلوی)

انتخابات" نماد مردم‌سالاری اسلامی" در مقابل "دموکراسی لیبرال غربی"  است . کما این که مقام معظم رهبری در سخنرانی اول فروردین سال جاری در حرم رضوی فرمود :  انتخابات، مظهر "حماسه سیاسی" است؛ مظهر اقتدار نظام اسلامی است؛ مظهر آبروی نظام است. آبروی جمهوری اسلامی به انتخابات و حضور مردم در پای صندوقهای رأی و تأثیر یکایک مردم در انتخاب مدیران کشور است. انتخابات مظهر اراده‌ ملی است، نماد دموکراسی لیبرال غربی است. ما که مسئله‌ مردم‌سالاری اسلامی را در مقابل مردم‌سالاری اسلامی مطرح کردیم، مظهر مردم‌سالاری اسلامی همین حضور مردم در انتخابات است. لذا به خاطر اهمیتی که انتخابات دارد، دشمنان ملت ایران همیشه سعی کرده‌اند انتخابات را از شور و هیجان بیندازند؛ برنامه‌ریزی کردند که مردم را از حضور در پای صندوقهای رأی باز بدارند؛ مردم را دلسرد کنند، مردم را ناامید کنند. در طول سالهای مختلف که ما انتخابات داشتیم ــ چه انتخابات مجلس، و چه به خصوص انتخابات ریاست جمهوری ــ همیشه دشمنان ما سعی کردند این انتخابات را بی‌‌رونق کنند؛ این به خاطر اهمیت انتخابات در کار کشور است.

 


- لَوْ لَا حُضُورُ الْحَاضِرِ وَ قِیَامُ الْحُجَّةِ بِوُجُودِ النَّاصِرِ وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَى الْعُلَمَاءِ أَلَّا یُقَارُّوا عَلَى کِظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ لَأَلْقَیْتُ حَبْلَهَا عَلَى غَارِبِهَا(نهج‌البلاغه علی(ع) ، خطبه 3 "شقشقیه"

 


منابع

1 - مفاتیح‌الحیاه ، آیت‌الله جوادی عاملی ، بهار 1391/چاپ یازدهم

 2 - نرم‌افزار گنجینه روایات ، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی

 3 - نرم‌افزار درج مهر ، سازمان میراث فرهنگی(سابق) کشور

4 - http://farsi.khamenei.ir

 


[ پنج شنبه 92/1/8 ] [ 7:14 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

نظام و مردم حقوق متقابلی نسبت به هم دارند . حضرت امام علی (ع) برای خویش و مردم حق متقابل قائل بود و در این باره فرمود : " اى مردم، مرا بر شما و شما را بر من حقّى واجب شده است، حق شما بر من، آن که از خیر خواهى شما دریغ نورزم و بیت‌المال را میان شما عادلانه تقسیم کنم ... و  اما حق من بر شما این است که به بیعت با من وفادار باشید، و در آشکار و نهان برایم خیرخواهى کنید، هر گاه شما را فرا خواندم اجابت نمایید و فرمان دادم اطاعت کنید. "

بی‌شک راهبرد نظام اسلامی چه در حیات پربرکت معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام راحل(ره) و  چه در زمان حاضر و تحت هدایت رهبر فرزانه و دلسوز انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ، بر گرفته از سیاست حضرت امام علی(ع) بوده و هست . در سی و چهار سال گذشته رهبری و مردم حقوق متقابل همدیگر را به خوبی ادا کرده‌اند .

ملت ایران که اکثرا مسلمانند ؛ ترک باشند یا کرد ، بلوچ  یا عرب ؛ شیعه باشند یا سنی ، دل در گرو اسلام ناب محمدی(ص) دارند و جمهوری اسلامی ایران را برآمده از انقلاب اسلامی می‌دانند و به پیروی از پیر و مرادشان که فرمود "حفظ نظام ، یکی از واجبات شرعیه و عقلیه است که نظام باید محفوظ باشد." ، علی‌رغم همه سختی‌ها و در هر شرایطی به تکلیفشان که "حفظ نظام اسلامی" است عمل کرده‌ و می‌کنند .

در این برهه حساس زمانی که دشمنان از همه توان "سخت" و "نرم" خود استفاده کرده‌اند تا به بهانه سختی معیشت ، مردم را از نظام و رهبری دور کنند، انتظار از مردم این بود که با حضور حماسی خود در جشن بیست و چهار سالگی پیروزی انقلاب اسلامی برای چندصدمین بار به تکلیف دینی و میهنی خود عمل و دشمنان را مایوس و ناکام کنند ،که کردند . حضور پرشور و سراسری ملت در راهپیمایی 22 بهمن امسال از طرفی "رشته‌های" دشمن را "پنبه" کرد ولی از طرف دیگر تکلیف مسئولین و دست‌اندرکاران قوای مختلف نظام را سنگین‌تر نمود که هان ای مسئولین ؛

ما حق نظام و رهبری را که "وفاداری بر بیعت با امام و رهبری" ، "خیرخواهی آشکار و نهان" و "اجابت فرمان رهبر" و دفاع جانانه از "کیان نظام اسلامی" است ادا کردیم  ولی شما :

 1 . باید که پیرو رهبر دلسوز و فرزانه انقلاب اسلامی باشید و به دور از هیاهوهای دشمن‌شادکن ، آرامش روانی جامعه را تامین وتقویت کنید ؛

2 . با درایت و مدیریت صحیح اسلامی و انقلابی ، با هر آن‌چه که منافع ملت را خدشه‌دار می‌کند مقابله و در بسط و گسترش عدالت اجتماعی و رفاه و آسایش معقول و منطقی این مردم کوشا باشید.

عصر روز 22 بهمن 1391 - قائم

منابع :

1 - نرم‌افزار گنجینه روایات نور - نهج‌البلاغه امام علی(ع) - ترجمه دشتی ، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی

2 - نرم‌افزار امام خمینی - مجموعه آثار حضرت امام خمینی(ره) ، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی


[ یکشنبه 91/11/22 ] [ 5:26 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

من ایرانی‌ام

س:بر کدام دینی؟

ج: خدا پرستم . چه فرقی دارد ؛ مسلمان ، مسیحی ، کلیمی یا زرتشتی .

س:بر کدام مذهبی؟

ج: فرقی ندارد ؛ شیعه یا سنی .

س:کجایی هستی؟

ج:ایرانی‌ام ، سرزمینم ایران است ؛ آذری‌ام ، فارسم ، عربم ، کردم ، گیلکم ، لُرم ، بلوچم، ... .

س:نامت چیست؟

ج:محمد ، علی ، عیسی ، موسی ، مانی ، رستم ، جمشید و یا زهرا ، مینا ، مریم ، آسیه ... .

س:این هفته یکشنبه چرا تعطیل است؟

ج:گیر دادی ها ! یکشنبه 22 بهمن است ؛ روز پیروزی انقلاب به رهبری امام خمینی ؛ روز آزادی، روز استقلال، روزی که خودمان برای خودمان و برای سرزمین خودمان شدیم ؛ روزی که خودمان آقای خودمان شدیم .

س:در این روز تعطیل چه کار می‌کنی؟

ج: هر که هستی ، بر هر دین و مذهبی ، کردی ، ترکی ، بلوچی یا عرب ؛ روستایی هستی یا شهری ؛ پیری یا جوان ؛ خانمی یا آقا؛ ایرانی‌ که هستی ، بیا باهم برویم راهپیمایی روز 22 بهمن


[ جمعه 91/11/20 ] [ 8:54 صبح ] [ ] [ نظرات () ]

ارزیابی تحقق شعارهای انقلاب اسلامی

در حرکتهای اجتماعی ، شعارها نقش تعیین‌کننده‌ای دارند که "شورآفرینی" و "معرفی اهداف" از مهم‌ترین کابردهای آن است . انقلاب اسلامی ایران که به رهبری حضرت امام خمینی(ره) از سال 1342 شروع شد و در بهمن 1357 به پیروزی رسید بلاشک از نظر محتوا و تاثیرگذاری منطقه‌ای و بین‌المللی ، مهم‌ترین جنبش اجتماعی عصر حاضر تلقی می‌شود .

شعارهای مختلفی توسط اقشار مردم طی قیام پانزده ساله سر داده می‌شد که بعضی از آنها سلبی(مرگ بر شاه) و بعض دیگر ایجابی(جمهوری اسلامی ایجاد باید گردد) بود . در آستانه سی و چهارمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ارزیابی تحقق شعارهای راهبردی انقلاب ؛ ضمن به‌دست دادن وضعیتی از میزان به هدف رسیدن ، در ترسیم آینده راه نیز موثر می‌باشد .

برای مشاهده ادامه متن اینجا را کلیک فرمائید


[ پنج شنبه 91/11/12 ] [ 10:12 صبح ] [ ] [ نظرات () ]

"چهار شنبه 9 دی 1388" مردم ولایتمدار ایران اسلامی از "ولایت فقیه پشتیبانی کردند تا به مملکت آسیبی نرسد". اما این سوال مطرح بود و هست که مگر مملکت در معرض چه خطری بود ؟

در 22 خرداد 1388 انتخابات دهم ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد منتخب مردم مجددا رهسپار کاخ ریاست جمهوری شد . ظاهرا دو رقیب جامانده از این مسابقه سیاسی به نتیجه انتخابات اعتراض کردند و در نتیجه عده‌ای به طرفداری از آنان به کف خیابان‌ها ریختند و ... .

شاید حتی اکثریت کسانی که به دو رقیب موصوف رای داده بودند و هم‌چنین اکثریت آنان که به طرفداری از آن دو به خیابان‌ها ریخته بودند نمی‌دانستند که از ماه‌ها قبل طراحان حرکتی که "فتنه 88" نام گرفت "تعالیم 198 گانه" آقای "جین شارپ" را مو به مو مطالعه کرده بودند تا با بومی‌سازی آن ، راه گذار از دیکتاتوری را به دموکراسی هموار سازند !

غربی‌ها به سردمداری "شیطان بزرگ" قند در دلشان آب شد و از چپ و راست با استفاده از غول رسانه‌ای در اختیار ، از جریان فتنه حمایت کردند . غافل از این که :

اولا : این‌جا ایران است و مردم آن با برگزاری متوسط هرسال یک انتخابات و ارائه "الگوی مردم‌سالاری دینی" ، پیشتاز دموکراسی‌سازی واقعی در دنیا هستند ؛

ثانیا : سطح جامعه مدنی و شعور سیاسی مردم این دیار که متاثر از انقلاب اسلامی است باعث حضور گسترده و همه‌جانبه آنان در عرصه‌های سخت و نرم دفاع از تمامیت ارضی و مشروعیت نظام سیاسی است ؛

ثالثا : نیروهای خارجی برای نفوذ و تاثیرگذاری بر مردم با شعور سیاسی بالای ایران ، ناکارآمد و ناتوانند ؛

رابعا : اپوزیسیون اتوبوسی داخل و خارج نظام ؛ نه توان و یارای مقابله با نظام و اراده مردم را دارند و نه از انسجامی برخوردارند که بتوانند منویات شیطان بزرگ را محقق سازند .

این گونه بود که رفتار هوشمندانه مردم در "9 دی 1388" حماسه دیگری را خلق کرد و به تعبیر مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) "روز متمایزی شده که در تاریخ ماندگار خواهد ماند" . "حماسه نهم دی در سرتاسر کشور مشت محکمی بر دهان فتنه‌گران زد" .

بنا بر این نتیجه می‌گیریم که مملکت در معرض خطر بود و دشمنان این مرز و بوم ، خواب یک "انقلاب رنگی" را در ایران دیده بودند ولی پشتیبانی مردم بصیر ، خواب آنان را آشفته کرد و از آن پس کابوس می‌بینند .

اما سوال اصلی ؛ آیا 9 دی دیگری نیاز به تکرار هست ؟

انقلاب اسلامی که به رهبری حضرت امام خمینی – که رحمت خدا بر او باد – به پیروزی رسید ، یک انقلاب ایدئولوژیک بود و نظام برآمده از آن یک نظام ایدئولوژیک متکی به "اسلام ناب محمدی(ص)" است . اسلام ناب محمدی(ص) آن‌چنان در معرض خطر و تهاجم است که نظریه برخورد تمدن‌های آقای هانتینگتون بهانه‌ای شد تا "اسلام‌هراسی" در جهان و "شیعه‌هراسی" در دنیای اسلام رونق یابد و لیبرال‌دموکراسی غرب به سرکردگی "شیطان بزرگ" رؤیای پیروزی تمدن غربی به سرکردگی خویش را بر تمدن شرقی(اسلام) در سر بپروراند . ایران اسلامی به اعتراف دوست و دشمن اسلام ناب محمدی(ص) را نمایندگی می‌کند و ام‌القراء جهان اسلام است .

بنا بر این با یک صغری کبرای ساده این نتیجه حاصل می‌شود که تا "ما" بر ایدئولوژی اسلامی ناب پایداریم ، دشمن نیز هست و لذاست که با افزایش بصیرت سیاسی و دینی در هر روز و هر ماه ، هوشیار باشیم و آماده پشتیبانی از ولایت فقیه تا از آسیب‌رسیدن به مملکت جلوگیری کنیم که انشاءالله می‌کنیم.

امروز پرچمدار اسلام ناب محمدی(ص) رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مد ظله‌العالی) است و همه ما یک‌صدا فریاد می‌زنیم :

علی ، چون علی رهبری است بی‌گمان  کنیم بیعتش را جلی و نهان

موارد و عرصه‌های حماسه‌ای :

1.     "حماسه علمی" که علی‌رغم فشارها و "تحریم‌های شکننده" ، الحمدلله با شجاعت در حال گسترش آن هستیم . در عرصه‌های مختلف هوا فضا ، دریا ، پزشکی ، نانو ، هسته‌ای صلح‌آمیز و ... .

2.     واردکردن یافته‌های علمی در عرصه زندگی اجتماعی مردم . ملت شریف ایران استحقاق آسایش ، آرامش و رفاه بیشتر از این را دارد . لذا لازم است تحقیقات و نوآوری‌های علمی در این جهت باشد .

3.     حماسه فرهنگی . انقلاب ما یک انقلاب ایدئولوژیک بوده و نظام برآمده از آن نیز همین‌طور . جنگ امروز دنیای استکبار بر ضد اسلام نیز از جنس فرهنگی است . البته این بدان معنی نیست که از جنگ سخت غافل باشیم . هرچند در صورت وقوع جنگ سخت نامحتمل نیز ، رویکرد فرهنگی کنار گذاشته نخواهد شد .

____________

پانوشت

- حضرت امام خمینی(ره) : "پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیب نرسد"

- ر.ک مقاله "بازخوانی فتنه 88" از همین نویسنده (دی 1390)

- ر.ک مقاله "جنگ نرم بر ضد ایران ؛ توطئه یا توهم ؟" از همین نویسنده (مهر 1390)

- از بیانات مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) در دیدار هزاران نفر از مردم استان گیلان‌8/10/1389

- ر.ک "برخورد تمدنها، برآورد یا ره آورد؟" از همین نویسنده(شهریور 1391)


منابع

1.     www.Khamenei.ir

2.     www.ghaem90.ir


[ پنج شنبه 91/9/30 ] [ 7:58 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

دانشجو ؛ دیروز ، امروز و فردا

دیروز

نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا بعد از کودتای موفق 28 مرداد 1332 می‏آمد تا نتایج "پیروزی سیاسی امیدبخشی را که در ایران نصیب قوای طرفدار تثبیت اوضاع و قوای آزادی شده است"[1] ببیند ! روز 14 آذر 1332 زاهدی تجدید رابطه با انگلستان را رسما اعلام کرد و قرار شد که "دنیس رایت" ، کاردار سفارت انگلستان، چند روز بعد به ایران بیاید . تهران محل اعتراض دانشجویان بود در روز 16 آذر در نتیجه حمله نظامیان به دانشگاه ، در دانشکده فنی سه دانشجو به نام‌های قندچی ، بزرگ‌نیا و شریعت‌رضوی به شهادت ‌رسیدند . دو روز بعد از واقعه 16 آذر، نیکسون به ایران آمد و در همان دانشگاه که هنوز به خون دانشجویان بی‌گناه رنگین بود دکترای افتخاری حقوق دریافت کرد !

شالوده جنبش دانشجویی در آذر 1332 ریخته شد که تا قیام اسلامی حضرت امام خمینی (ره) با فراز و نشیب‌هایی مواجه بود . بعد از آذر 1332 ؛ تجمع چندهزار نفری دانشجویان در سال 1339 در پارک لاله تهران که خواستار ابطال انتخابات مجلس بیستم بودند ، اعتصاب گسترده در دانشگاه تهران در اعتراض به اصول شش‌گانه شاهانه ، دیدار دانشجویان در آذر 1341 با حضرت امام خمینی (ره) در قم و اعلام نارضایتی خود از لوایح انقلاب سفید شاه و ملت ! از جمله مهم‌ترین حرکت‌های جنبش دانشجویی تا سال 1342 می‌باشد .

در محرم سال 1342 دانشجویان با تعطیلی کلاس‌های درس در تظاهرات شرکت کردند و در یکی از مساجد تهران به سخنرانی آیت‌الله مکارم شیرازی گوش فرا دادند . در 14 خرداد 1342 نیز جنبش دانشجویان مشارکت داشت و بعد از دستگیری رهبر کبیر انقلاب اسلامی دست به اعتراض زدند . در 18فروردین 1343 نیز عده زیادی از دانشجویان در پی محکومیت مرحوم آیت‌الله طالقانی و مرحوم مهدی بازرگان با امام (ره) دیدار کردند .شخصیت‌هایی چون جلال‌الدین فارسی ، آیت‌الله طالقانی ، شهید مفتح و شهید مطهری و دیگران در این حوزه فعال بودند. جنبـش دانشــجویی با گرایش اســلامی و انقلابی در مقاطع مختلف قیام – از سال 42 تا سال 57 نقش فعال داشته است .

 اولین تشکل دانشجویی با عنوان انجمن اسلامی دانشجویی در سال 1321 در دانشگاه تهران تاسیس شد و بعد از آن در اواخر دهه سی در دانشگاه‌های شیراز ، اصفهان ، مشهد ، و تبریز شکل گرفت و در سال‌های 36 و 37 تا 38 انجمن‌های اسلامی مهندسین ، پزشکان و معلمان نیز تشکیل شد . اولین کنگره سراسری انجمنهای اسلامی دانشگاه‌ها در آستانه نهضت امام خمینی(ره) در سال 1340 در تهران با حضور 13 انجمن اسلامی از کشور برگزار شد . بخشی از جنبش دانشجویی نیز با گرایش مارکسیستی انقلابی در مقاطع مختلف فعال و عمدتا در غالب گروه‌های مارکسیستی یا مرتبط با آنان بودند .

 اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ؛

1 - بخش مارکسیستی جنبش دانشجویی که در گروه‌های مارکسیستی یا به وسیله آنان سازماندهی شده بودند ، در سال‌های اول دست به خشونت زدند و بعد از آن به مرور مضمحل و از صحنه خارج شدند ،

2 - اولین اقدام انقلابی برجسته که "انقلاب دوم" نام گرفت توسط دانشجویان پیرو خط امام در آبان 1358 انجام شد که طی آن لانه جاسوسی آمریکا را در تهران به تصرف خود در آوردند ،

3 – نقش‌آفرینی دانشجویان در کنار صدها هزار نفر در 8 سال دفاع مقدس برای دفاع از کشور و نظام مقدس برآمده از انقلاب اسلامی ،

4 - با به دست گرفتن دولت توسط اصلاح‌طلبان در سال 1376 ، جریان روشنفکری در جنبش دانشجویی امکان فعالیت متشکل و گسترده را پیدا کرد و به مرور – به خصوص بعد از 18 تیر 1378 - به ابزار دست مخالفان داخلی و خارجی تبدیل شد . علی افشاری ، گنجی و دیگران محصول این دوره‌اند ،

5 – گروه اخیرالذکر در فتنه انتخابات 1388 و همزمان و بعد از آن در شبکه‌های سخن‌پراکنی بیگانه و شبکه‌های اجتماعی دست‌پرورده آنان که افتخار سربازی جنگ نرم را بر سینه داشتند ، فعال بود .


امروز

1 – دانشجو می‌جوید و می‌پوید و عرصه‌های علمی را در می‌نوردد . نتیجه‌اش در سلامتی و درمان مردم با تولید انواع شیمی‌داروها و رادیو داردوها و ...؛ آسایش و امنیت کشور در زمین ، دریا ، هوا و فضا ؛ ارتباطات(در صدد ساخت و پرتاب ماهواره بومی برای پخش شبکه‌های تلویزیونی هستند) ؛ فرهنگ ؛ دین ؛ فضای سایبری و ... نمایان است . این تحقق وعده رسول اعظم(ص) است که فرمود: "اگر علم و دانش آویخته به ثریّا باشد هر آینه مردانى از اهل فارس (ایرانیان) آن را فرا گرفته و به دست آورند"[2]،

2 – همو که دیروز قندچی ، بزرگ‌نیا و شریعت‌رضوی را در خونشان غوطه‌ور کردند ، امروز دانشمندان هسته‌ای(علی‌محمدی ، شهریاری و ...) را به زعم  خود از ما می‌گیرند ولی غافل از این که صدها دانشجو با جدیت به تحصیل در این حوزه می‌پردازند(دو دانشجوی ارشد فیزیک هسته‌ای را از یک خانواده سراغ دارم) ،


فردا

دیروز – به خصوص قبل از پیروزی انقلاب اسلامی – سخت و دیر گذشت ولی امروز تا فردا نزدیک ، بلکه به‌هم پیوسته است . فردا ادامه امروز خیره‌کننده می‌باشد . انشاءالله تعالی آسایش ، رفاه ، امنیت روانی و اجتماعی ، بهداشت و درمان مناسب و هر آن‌چه را خداوند اراداه فرمود به تسخیر بشر درآید برای ملت ایران و ملت‌های مسلمان و بلکه آزادیخواه و مستضعف دنیا به ارمغان بیاوریم . این نیز وعده الهی است که فرمود : وَ سَخَّرَ لَکُمُ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ دائِبَیْنِ وَ سَخَّرَ لَکُمُ اللَّیْلَ وَ النَّهارَ [3]

و خورشید و ماه را-که با برنامه منظّمى در کارند- به تسخیر شما درآورد؛ و شب و روز را(نیز) مسخّر شما ساخت .

روز دانشجو بر دانشجویان ایران اسلامی مبارک باد . پیش به سوی تحقق وعده‌های الهی و رسول اعظمش .

[1] - نقل از نطق آیزنهاور رئیس جمهور وقت در کنگره آمریکا بعد از کودتای 28 مرداد

[2] - بنادر البحار- ترجمه و شرح خلاصه دو جلد بحار الانوار، ترجمه‏فارسى، ص104

[3] - - سوره مبارکه ابراهیم – آیه شریفه 33


[ چهارشنبه 91/9/15 ] [ 10:0 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 54
بازدید دیروز: 94
کل بازدیدها: 1263046