سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قائــــم

إِنَّا أَرْسَلْناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذیرا

بیست و دوم خرداد 1388 انتخابات دهم ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد منتخب مردم مجددا رهسپار کاخ ریاست جمهوری شد. ظاهرا دو رقیب جامانده از این مسابقه سیاسی به نتیجه انتخابات اعتراض کردند و در نتیجه عده‌ای به طرفداری از آنان به کف خیابان‌ها ریختند و ... .

شاید حتی اکثریت کسانی که به دو رقیب موصوف رای داده بودند و هم‌چنین اکثریت آنان که به طرفداری از آن دو به خیابان‌ها ریخته بودند نمی‌دانستند که از ماه‌ها قبل طراحان حرکتی که "فتنه 88" نام گرفت "تعالیم 198 گانه" آقای "جین شارپ" را مو به مو مطالعه کرده بودند تا با بومی‌سازی آن، راه گذار از دیکتاتوری به دموکراسی را هموار سازند !

غربی‌ها به سردمداری "شیطان بزرگ" قند در دلشان آب شد و از چپ و راست با استفاده از غول رسانه‌ای در اختیار، از جریان فتنه حمایت کردند. چند ماهی خوراک رسانه‌های تصویری، صوتی و مکتوب و مجازی استکبار جهانی و هم‌پیمانان آن تامین شد.

مردم ولایتمدار ایران اسلامی روز "چهار شنبه 9 دی 1388" با حضور هوشمندانه در صحنه از "ولایت فقیه پشتیبانی کردند تا به مملکت آسیبی نرسد". این گونه بود که تخم فتنه به بار ننشست. از آن روز هر سال نهم دی ماه به عنوان روز بصیرت گرامی داشته می‌شود. نهم دی ماه امسال با سالروز رحلت جانسوز رسول اعظم(ص) مقارن شده است. لذا رصد "آگاهی" به موقع و "بصیرت" مردم ایران را رصد می‌کنیم تا ریشه آن دست یابیم.

لطفا ادامه مطلب را اینجا بخوانید


[ یکشنبه 92/10/8 ] [ 7:1 صبح ] [ ] [ نظرات () ]

انقلاب نارجی اوکراین

دموکراسی‌سازی عدوانی

آمریکا برای براندازی حاکمیت کشورهای هدف دو روی‌کرد "تقابل‌گرایی" با تکیه بر قدرت نظامی که از لابی صهیونیستی متأثر است و روی‌کرد مبتنی بر استفاده از "قدرت نرم" که ظاهرا بر رفتار "غیرخشونت‌آمیز" تاکید دارد را در دستور کار خود قرار داده است. استفاده از قدرت سخت در تغییر حکومتها توسط آمریکا سابقه دیرینه دارد؛ دخالت نظامی در ویتنام که با شکست مواجه شد و در سالهای اخیر نیز حمله به عراق و لشکرکشی به افغانستان در زمره براندزی سخت محسوب می‌شود.

در دهه 80 میلادی براندازی نرم به عنوان "انقلاب رنگی" در دستور کار آمریکا قرار گرفت و از نیمه دوم سال 2003 میلادی(1382 هـ.ش) با براندازی دولت شوارد نادزه در گرجستان به روش نرم شروع شد، در سال 2004 میلادی گریبان اوکراین را گرفت و سال بعد نیز در قرقیزستان به اجرا گذاشته شد. اما در انتخابات ریاست جمهوری 2010 میلادی، انقلاب نارنجی اوکراین رنگ باخت و این بار یانوکوویچ طرفدار روسیه به قدرت رسید.[1]

غربی‌ها موضوع را تمام‌شده تلقی نکردند و طی دو ماه گذشته به بهانه درخواست گروهی از مردم اوکراین برای پیوست کشورشان به اتحادیه اروپا، مستقیما وارد صحنه شدند. دیپلماتهای آلمانی، انگلیسی و آمریکائی علنا و رسما در جمع تظاهرکنندگان مخالف دولت قانونی حضور یافته و حتی غذا نیز بین آنان توزیع می‌کنند تا به زور هم که شده دست روسیه را از اوکراین کوتاه کنند. این روش همان دموکراسی‌سازی عدوانی است.



[1]  - البته آمریکائی‌ها و هم‌پیمانان غربی‌شان بعد از پیروزی در انقلاب رنگی سه کشور تازه استقلال‌یافته از شوروی سابق، در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 ایران با حمایت از فتنه‌گران داخلی خواب یک انقلاب رنگی را برای ایران دیدند ولی غافل از این که ایران و ایرانی با بصیرت در سایه اسلام ناب محمدی(ص) و رهبری پیامبرگونه رهبر معظم انقلاب اسلامی دست فتنه‌گران و حامیان خارجی‌اش را خوانده و این بار نیز هم‌چون 30 سال گذشته، توطئه دشمنان را ناکام خواهد گذاشت!

 

 


[ پنج شنبه 92/9/28 ] [ 10:7 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

دست چدنی زیر دستکش مخملی

دوم آذر ماه سال جاری بعد از 10 سال مذاکرات هسته‌ای، بیانه‌ای با عنوان "گام اول" در ژنو به امضاء گروه 1+5 و ایران رسید که تعهداتی را برای طرفین ایجاد کرد. اما آمریکایی‌ها از فردای امضاء بیانیه، به اصطلاح عامیانه "دبه درآوردند" و رئیس جمهوری آمریکا نیز هر از گاهی تهدید نخ‌نماشده "روی میز‌بودن گزینه نظامی" را مطرح می‌کند، هر چند 7 آذر ماه در جمع "گروه سابان" با دفاع از توافق ژنو گفت گزینه برچیده‌شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران، با دنیای واقعیت فاصله دارد.آمریکائیها روز گذشته نیز تحت تاثیر لابی صهیونیستی چند شرکت و شخصیت ایران و غیر ایرانی را در فهرست تحریم قرار دادند!

ادامه مطلب


[ جمعه 92/9/22 ] [ 9:28 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

انقلاب نارجی اوکراین

در نیمه دوم سال 2004 میلادی آمریکا در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، در امور داخلی کشور اوکراین دخالت کرد و با هزینه کردن ده‌ها میلیون دلار و رویکرد جنگ نرم،انقلاب نارنجی به راه انداخت و با رمز "تقلب در انتخابات" یوشنچنکو طرفدار خود را به جای یانوکوویچ طرفدار روسیه بر کرسی قدرت نشاند. اما در انتخابات 2010 انقلاب نارنجی رنگ باخت و این بار یانوکوویچ به قدرت رسید.

در هفته‌های اخیر پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا بهانه‌ای شده تا بار دیگر بوی رنگ‌گرفتن انقلاب رنگ‌باخته نارنجی این کشور به مشام برسد. جالب این است که این بار مسئولین سیاسی آمریکا و اروپا شخصا در تظاهرات مخالفان دولت حاضر شده و حمایت خود را رسما از آنان که خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا هستند اعلام کرده‌اند.

سوال این است که: آیا انقلاب نارنجی رنگ‌باخته اوکراین دوباره رنگ می‌گیرد؟

برای مطالعه بیشتر در باره جنگ نرم اینجا را کلیک فرمائید

 


[ پنج شنبه 92/9/21 ] [ 10:55 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

به نام به او که بی‌همتا و یکتاست

توافق هسته‌ای ژنو  ماحصل ایستادگی یک ملت

یک روزی ایران در ابتدای راه ؛ 100 دستگاه سانتریفیوژ فعال داشت در پی تولید اورانیوم با غنای سه و نیم درصد و چانه‌زنی برای داشتن 20 تای آنها به منظور انجام تحقیقات بود . تحریممان کردند ، حتی سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را که با غنای 20 درصد کار می‌کند و بیماران سعب‌العلاجمان منتظر تولیدات آن بودند ، که مثلا ما به اصطلاح جا بزنیم ! غافل از این که دانشمندان هسته‌ای ما خط‌شکنند و ... .!

امروز 19000 هزار سانتریفیوژ در قالب چندین آبشار داریم ، اورانیوم با غنی 5 درصد را برای مصرف سوخت نیروگاه‌هسته‌ای و با غنای 20 درصد را برای رآکتور تهران ، طراحی نیروگاه هسته‌ای ملی ، رآکتور آب سنگین اراک و ... .

امروز آنها چانه زدند تا به اصطلاح خودشان ما را از تولید بمب هسته‌ای که اساسا در سیاست جمهوری اسلامی ایران فاقد وجاهت شرعی است ، باز بدارند . ما چانه زدیم تا حق داشتن فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای به رسمیت شناخته شود و بالآخره در روز دوم آذر 92 در ژنو توافق حاصل شد که تحریمها فرو بریزد ولی حق ما پابرجا بماند . نگاهی به بیانیه 4 صفحه‌ای ژنو که "گام اول" نامیده شده مؤید این ادعاست .

عصاره عناصر گام اول

تعهدات ایران :

1 – ذخیره نیمی از اورانیوم 20 درصد به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت رآکتور تهران و رقیق‌کردن بقیه به مواد کم‌تر از 5 درصد .

2 – خودداری از غنی‌سازی بالاتر از 5 درصد .

3 – خودداری از گسترش بشتر نطنز ، فوردو و اراک .

4 – خودداری از ایجاد محل‌های جدید غنی‌سازی .

5 – ادامه برنامه تحقیق و توسعه تحت نظارت آژانس .

6 – ارائه اطلاعات مشخص به آژانس در حوزه هسته‌ای .

7 – دسترسی روزانه بازرسان آژانس به فوردو و نطنز .

تعهدات طرفین مقابل(3+3) :

1 – توقف تلاش تحریم خرید نفت ایران .

2 – تعلیق تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا(صادرات پتروشیمی و معاملات طلا و فلزات گرانبهاء).

 3 – تعلیق تحریم آمریکا بر صنعت خودرو .

4 – صدور گواهی عرضه و نصب قطعات یدکی و ایمنی پرواز و هواپیماهای غیرنظامی .

5 – عدم صدور قطعنامه‌های جدید تحریم در شورای امنیت .

6 - عدم صدور قطعنامه‌های جدید تحریم از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا .

7 – ایجاد یک کانال مالی برای تامین نیازهای ناشی از درآمدهای نفتی . از جمله برای مواد غذایی ، کشاورزی ، دارو و ... .

نتیجه کلی این توافق و بیانیه ؛ به رسمیت شناختن حق استفاده از فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای و ترک برداشتن تحریمهاست . حالا دشمن هر طور که دلش می‌خواهد تحلیل کند .

اما باید دید غرب به این توافق پایبند خواهد بود؟

خدا را شاکریم و دست تیمهای مذاکرات قبلی و فعلی درد نکند .دریافت ترجمه متن بیانه ژنو


[ دوشنبه 92/9/4 ] [ 10:27 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

بسیج

بسیج نیاز دیروز ، ضرورت امروز

دیروز یک انقلاب مردمی در ایران پیروز و بلافاصله با توطئه‌های گوناگون و گسترده[1] مواجه شد . معمار آینده‌نگر انقلاب علاوه بر گستردگی و گوناگونی توطئه‌های دشمنان ، استمرار آن را نیز پیش‌بینی نمود و دیری نپائید که برای بیمه‌کردن نهال نوپای انقلاب ، فرمان تشکیل "بسیج مستضعفین" را صادر فرمود[2].

کمتر از یک سال بعد از صدور آن فرمان تاریخی ، دیوانه‌ای از آن سوی مرزهای غربی و جنوبی سنگی انداخت و جنگی تمام‌عیار را بر ضد ایران به شروع کرد که ابرقدرتهای شرق و غرب وقت و نوکران و ژاندارمهای منطقه‌ای آنان 8 سال توان نیرویی ، اقتصادی و ... ما را درگیر خود کردند . بسیج ، آن روز بازوی مردمی دفاع از تمامیت ارضی برای ارتش در آستانه انحلال[3] و سپاه جوان و بی‌سلاح[4] بود . نقش بی‌بدیل بسیج که مبدع هوشیار آن 20 میلیونشان[5] را آروز می‌کرد و در همه اقشار جامعه از جمله معلمان ، دانش‌آموزان ، دانشجویان ، اساتید ، عشایر ، روحانیون و ... رسوخ کرده و ارتشی مکتبی و مردمی را با بنیانی مرصوص سازمان داده بود ، در این عرصه ؛ بر دوست و دشمن پنهان نبوده است. 

بسیج

آن جنگ به پایان رسید و لذا برداشت اول این بود که ؛ شاید عمر بسیج نیز به این معنی که ضرورتش با پایان جنگ به پایان رسیده ، تمام شده است . ولی کشور به سازندگی نیاز داشت ، بنا بر این بسیج وارد سازندگی شد تا در توسعه کشاورزی ، سدسازی ، راه‌سازی و ... نیز با تلاش و کوشش ، ضرورت "فرهنگ‌بودن" بسیج را کماکان بر سر زبانها بیاندازد .

سازندگی و برافراشته نگه‌داشتن پرچم "ام‌القراء" بودن ایران اسلامی ، به جهادهای دیگری بعد از جهاد نظامی نیاز داشت ؛ علم ، علمی که اگر در ثریا بود فرزندان سلمان فارسی آن را به پائین می‌کشیدند . انرژی هسته‌ای ، نانو ، سلولهای بنیادی ، هوا فضا و ... عرصه این بار بسیج بود که هنوز هم هست . یعنی این جبهه هنوز به بسیجی نیاز دارد تا با ایثار و مقاومت پرچم ایران اسلامی بر قله افتخار برافرازد.

بسیج اساتید

بسیج روحانیون

"جنگ تمدنها ره‌آورد"ی برای نابودی اسلام و فرهنگ دینی است و تیشه "جنگ نرم" را برای زدن ریشه اسلام ناب محمدی(ص) که پرچمدار آن ایران است بلند کرده است . پاسخ "هل من مبارز" این جبهه را بسیج می‌دهد . امروز نیز لازم است اقشار مختلف جامعه اعم از معلم ، استاد دانشگاه ، دانشجو ، روحانی و ... بسیج شوند تا سنگرهای اسلام ناب را دیدبانی کننند و این بار نیز بر سر جنگ‌آفرینان ، آن آید که بر سر صدام عفلقی آمد . بسیج مظهر عظمت ملّت و نیروى کارآمد درونىِ کشور[6] و بصیرت ، بصیرت‌افزایی ، دشمن‌شناسی و تقوا سلاح آن است .

روز بسیج مستضعفین بر همه بسیجیان مبارک باد

 

پانوشت

 [1]  - از فردای پیروز انقلاب شکوهمند اسلامی ایران ، با برنامه و یا حمایت استکبار جهانی به سرکردگی غرب ، قائله‌های مختلف یکی پس از دیگری رخ نمود از جمله قائله‌های ؛ کردستان ، گنبد کاووس ، آذربایجان(خلق مسلمان) ، ترورهای گسترده توسط فرقه رجویه و سایر گروهکها ، کودتای نوژه ، محاصره اقتصادی و برجسته‌ترین آنها جنگ تحمیلی 8 ساله که همه کفر را در مقابل ایران به عنوان همه اسلام قرار داد .

[2] - 5 آذر 1358 روز تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی(ره) .

[3] - گروهکهای به اصطلاح "خلقی" از فردای پیروزی انقلاب شعار "انحلال ارتش" را سردادند ولی امام انقلاب جواب داندان‌شکن به خلقی‌های نوکر شرق و غرب داد و مانع اضمحلال ارتشی شد که در سالهای دفاع مقدس مدال دفاع جانانه از نظام و کشور را بر سینه دارد .

[4] - ابوالحسن بنی‌صدر ، رئیس جمهور و جانشین فرمانده کل قوا که دل در گرو غرب داشت ، سپاه را تحریم تسلیحاتی و لجستکی کرده بود .

[5] - ایده امام راحل(ره) تشکیل "ارتش بیست میلیونی" متشکل از بیست میلیون جوان ایرانی بود و می‌فرمود که : "مملکت اسلامی باید همه‌اش نظامی باشد و تعلیمات نظامی داشته باشد" .

[6] - از بیانات مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) در دیدار 29 آذر ماه با فرماندهان بسیجی .



[ پنج شنبه 92/8/30 ] [ 8:57 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

به مناسبت 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

مرگ بر آمریکا

مقدمه

حضرت امام خمینی(ره) در چهارم آبان سال 1343 نسبت به تصویب لایحه کاپیتولاسیون(قضاوت کنسولی) در مجلس سنا موضع تندی را اتخاذ و آن را به شدت محکوم کرد . رژیم شاه این حرکت حضرت امام را بر نتابید و در 13 آبان همان سال آن حضرت را در قم دستگیر و روانه زندان کرد . 15 سال بعد دانشجویان پیرو خط امام که "دشمن‌شناسی" را از مراد خویش فراگرفته بودند ، لانه جاسوسی شیطان بزرگ در تهران را به اشغال خود در آوردند و حضرت امام نیز این حرکت انقلابی را "انقلاب دوم" نامید . دشمنی آمریکا با ملت انقلابی ایران کماکان ادامه یافت ، چرا که انقلاب ایران ؛ یک انقلاب اسلامی بوده و آمریکا نیز دشمن اسلام و "جنگ تمدن‌ها"  ارمغان او در مقابل تمدن اسلامی است.


در آستانه 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و هم‌چنین در آستانه ماه محرم که حضرت امام حسین(ع) حج تمتع را ناتمام گذاشت و روانه کربلا شد تا دین جدش رسول اکرم(ص) را که توسط یزید به بازیچه گرفته شده بود احیاء کند ، بازخوانی "دشمن‌شناسی" به عنوان سبک زندگی ضروری می‌نماید. دشمنی اگر به ظاهر دست دوستی به طرف ملت ما دراز کند ، بی‌گمان با چنگال چدنی و دستکش مخملین است .

مَا نُهِیتُ عَنْ شَیْ‏ءٍ بَعْدَ عِبَادَةِ الْأَوْثَانِ مَا نُهِیتُ عَنْ مُلَاحَاةِ الرِّجَال

پیامبر(ص) فرمود : بعد از نهی از پرستش بت‌ها ، از چیزی به اندازه دشمنی با مردم نهی نشده‌ام .

دشمنی به تناسب مورد ، گاه با عبادت و گاه گناه شمرده می‌شود ، از این رو در قرآن ؛ هم به آن امر و هم از آن نهی شده است . خدا مؤمنان را در باره شیطان ، منافقان و ملحدان به دشمنی توصیه کرده است . در مقابل ، از دشمنی با اولیای الهی و مؤمنان نکوهش شده است. 

اقسام دشمنی و نحوه برخورد با آن :

دشمن ؛ یا دشمن شخص است و یا دشمن مکتب(دین) و لذا برخورد با هر یک به گونه‌ای و متفاوت با دیگری است :

1.    دشمن شخص : توصیه‌های دین بر چگونگی برخورد با این دسته از دشمنان که از زبان ائمه اطهار(ع) جاری شده است عبارتند از : 

الف) رعایت عدالت و انصاف در رفتار مسلمانان با دشمنان خویش . امام صادق(ع) فرمود : مؤمن به دشمنانش ظلم نمی‌کند .

ب) نهی از کتمان شهادت برای دشمن : امام علی(ع) فرمود : پرهیزگار ... از شهادت به حق به سود دشمن دریغ نمی‌ورزد .

ج) وفای به عهد : امیر مؤمنان علی(ع) فرمود : اگر با دشمنت پیمان بستی یا تعهدی که به وی سپردی ، با وفا به عهد خود ، از آن(پیمان یا تعهد) محافظت کن و ... .

د) گذشت از دشمن : امبر مؤمنان علی(ع) فرمود : گرامی بدار کسی را که تو را دوست می‌دارد و از دشمنت درگذر که برای تو فضیلت خواهد بود .

ح) سکوت و حلم در برابر دشمن : حضرت علی(ع) به قنبر فرمود : سوگند به آن کسی دانه را شکافت و انسان را آفرید ، هرگز مؤمن با چیزی مانند حلم ، خدایش را خشنود نکرد و با چیزی مانند خاموشی ، شیطان را خشمگین نکرده و با چیزی مانند سکوت ، احمق را کیفر نداده است .

و) رعایت حقوق دشمن شاکی : امام سجاد(ع) فرمود : حق کسی که با تو خصومتی دارد و از تو شکایت کرده این است که اگر مدعایش حق است ، تو شاهد او ضد خود باشی و حق او را کامل ادا کنی و اگر مدعایش دروغ است با او مدارا کنی و ... .

2.   دشمن دین : دشمن دین خطرناک‌تر از دشمن شخصی است ، از این رو خدا در قرآن فرمود : "شیطان دشمن شماست پس او را دشمن بدانید . بنا بر این برخورد با دشمن دین بسیار حساس‌تر و مستلزم مراقبت است .

حضرت امام خمینی(ره) که در دشمن‌شناسی شهره عام و خاص در میان دوست و دشمن بوده است در باره دشمن دین و دیانت ، بارها تذکر و هشدار داده است . آن حضرت اسرائیل را "دشمن اسلام و ایران" و آمریکا را "دشمن درجه اول ایران اسلامی" و هم‌چنین "مروجان اسلام آمریکایی" را "دشمن رسول‌الله(ص)" معرفی کرده است .

مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) نیز مکرر نسبت به کیدهای دشمنان دین و دیانت هشدار داده و از جمله در پیام سال جاری به حجاج بیت‌الله‌الحرام ؛ "اتّحاد و برادری مسلمانان در زیر لوای توحید" و "شناخت دشمن و مقابله با نقشه‌ها و شیوه‌های او" را از بارزترین درسهای حج نامیده و در باره شناخت دشمن و مقابله با نقشه‌های آن فرموده است :

اوّلاً وجود دشمن کینه‌توز را نباید به دست غفلت و فراموشی سپرد و مراسم چندباره‌ رمی جمرات در حج، نشانه نمادین این حضور ذهن همیشگی است.

ثانیاً‌ در شناخت دشمن اصلی که امروزه همان جبهه‌ استکبار جهانی و شبکه‌ جنایت‌کار صهیونیسم است، نباید دچار خطا شد.

ثالثاً‌ شیوه‌های این دشمن عنود را که تفرقه‌افکنی میان مسلمانان، و ترویج فساد سیاسی و اخلاقی، و تهدید و تطمیع نخبگان، و فشار اقتصادی بر ملّتها، و ایجاد تردید در باورهای اسلامی است، باید به خوبی تشخیص داد و وابستگان و ایادی دانسته و نادانسته‌ آنان را از این راه شناسایی کرد.

برخی تدابیر نسبت به دشمن دین :

الف) کوتاه نیامدن از هدف(مخالفت با شرک‌ورزیدن دشمن) : رفتار حضرت ابراهیم(ع) و پیروان او در برخورد با دشمن دین الگوی مناسبی است . امام صادق(ع) فرمود : هرکس کافری را دوست بدارد ، با خدا دشمنی کرده است و ...

ب) عزت در برابر دشمن : امام باقر(ع) فرمود : هنگام نیازمندی از دشمنان ما یاری نجوئید و ... .

ج) پرهیز از همگونی با دشمن : همگون نشدن با دشمن در سبک زندگی از جمله پوشش ، تغذیه، معاشرت روزانه و ... . رسول خدا(ص) فرمود : ... به روش دشمنانم رفتار نکنید که اگر چنین کردید از دشمنان من به شمار می‌آیید چنان که آنان دشمنانم هستند .

د)آمادگی دفاعی همه‌جانبه : هوشمندی و آمادگی همه‌جانبه مسلمانان در برابر ترفندهای دشمن به سفارش قرآن که می‌فرماید : شمامؤمنان باید با کافرانی که پیرامون شمایند ، آن‌چه در توان دارید از نیروهای رزمی و اسبان بسته(آماده نبرد) فراهم آورید ... .

امام علی(ع) فرمود : پیش از آن که آنها(دشمن) با شما بجنگند ، برای نبرد با آنان و دفاع از خود کاملا آماده باشید .

ح) تقیه در برابر دشمن : امام صادق(ع) فرمود : مؤمن ، مجاهد است ، زیرا با دشمنان خدا در دولت باطل با تقیه و در دولت حق با شمشیر مبارزه می‌کنند .

و) دعا برای دفع شر دشمن : اما سجاد(ع) فرمود : خدایا با چشمانی که]هرگز[ به خواب نرود مرا پاس دار ؛ و با پایه و اساسی که]هرگز[ تنزل نیاید مرا نگهدار ؛ ... و ای صاحب لطف همیشگی و ای صاحب کرامت بی‌شمار ! بر محمد و آل محمد درود فرست و شر]دشمن[ را از من دفع کن . ]خدایا[ به کمک تو من با او روبه‌رو می‌شوم و از شرش پناه می‌جویم و یاری می‌طلبم . پس با قدرت و قوت خودت مرا از شر او رهایی بخش ، ای مهربان‌ترین مهربانان .(صحیفه سجادیه) به تعبیر ابوسعید ابوالخیر که گفت :

من عاجزم از جهان و دشمن      ای صاحب ذوالفقار وقت مدد است

 


پانوشت

[1] - تحف العقول،ص44

- إِنَّ الشَّیْطانَ لَکُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّما یَدْعُوا حِزْبَهُ لِیَکُونُوا مِنْ أَصْحابِ السَّعیرِ (فاطر – 6)

 البتّه شیطان دشمن شماست، پس او را دشمن بدانید؛ او فقط حزبش را به این دعوت مى‏کند که اهل آتش سوزان(جهنّم) باشند!

- ... هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قاتَلَهُمُ اللَّه‏ ... . (المنافقون – 4) یعنی : آنها(منافقون) دشمنان واقعى تو هستند، پس از آنان بر حذر باش

- إِنَّ الشَّیْطانَ لَکُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا ...(فاطر – 6) یعنی : البتّه شیطان دشمن شماست، پس او را دشمن بدانید ... .

- صحیفه حضرت امام خمینی(ره)

- پیام مقام معظم رهبری به کنگره حج سال 1392

- قَدْ کانَتْ لَکُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فی‏ إِبْراهیمَ وَ الَّذینَ مَعَهُ إِذْ قالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَآؤُا مِنْکُمْ وَ مِمَّا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ کَفَرْنا بِکُمْ وَ بَدا بَیْنَنا وَ بَیْنَکُمُ الْعَداوَةُ وَ الْبَغْضاءُ أَبَداً حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ إِلاَّ قَوْلَ إِبْراهیمَ لِأَبیهِ لَأَسْتَغْفِرَنَّ لَکَ وَ ما أَمْلِکُ لَکَ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَیْ‏ءٍ رَبَّنا عَلَیْکَ تَوَکَّلْنا وَ إِلَیْکَ أَنَبْنا وَ إِلَیْکَ الْمَصیرُ (ممتحنه - 4)

شما الگوى خوبى در ابراهیم و پیروان او دارید، به یاد آرید آن زمان را که به قوم خود گفتند ما از شما و از آنچه به جاى خدا مى‏پرستید بیزاریم، به شما کافریم و از همین امروز براى ابد اعلام قطع رابطه خویشاوندى و اعلام دشمنى و کینه مى‏کنیم تا روزى که به خداى یگانه ایمان آورید. باقى مى‏ماند سخنى که ابراهیم به پدرش گفت، و آن بود که من فقط مى‏توانم از خدا برایت طلب مغفرت کنم و از ناحیه خدا هیچ کار دیگرى نمى‏توانم صورت دهم . و همگى گفتند پروردگارا بر تو توکل و به سوى تو انابه نمودیم که بازگشت به سوى تو است .

- مَنْ أَحَبَّ کَافِراً فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ وَ مَنْ أَبْغَضَ کَافِراً فَقَدْ أَحَبَّ اللَّه(امالی صدوق،ص605)

- ... لَا تَسْلُکُوا مَسَالِکَ أَعْدَائِی فَتَکُونُوا أَعْدَائِی کَمَا هُمْ أَعْدَائِی (علل الشرایع ، ج2 ، ص362)

- وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَیْ‏ءٍ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُون(انفال – 60)

- ُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ یَغْزُوکُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِیَ قَوْمٌ قَطُّ فِی عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا(نهج‌بلاغه ، خطبه 27)

- الْمُؤْمِنُ مُجَاهِدٌ لِأَنَّهُ یُجَاهِدُ أَعْدَاءَ اللَّهِ تَعَالَى فِی دَوْلَةِ الْبَاطِلِ بِالتَّقِیَّةِ وَ فِی دَوْلَةِ الْحَقِّ بِالسَّیْف(علل‌الشرایع ، ص 467)

 

کتابنامه :

1 - دیدارگاه دفتر حفظ و نشر اثار مقام معظم رهبری(مد طله‌العالی) www.khamenei.ir

2 - مفاتیح‌الحیاه ، آیت‌الله جوادی عاملی ، بهار 1391/چاپ یازدهم

3 - نرم‌افزار گنجینه روایات ، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به نقل از منابع مندرج در پانوشتها

4 - نرم‌افزار درج مهر ، سازمان میراث فرهنگی(سابق) کشور

5 - نرمافزار مجموعه آثار حضرت امام خمینی(ره) ، موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره)

 


[ پنج شنبه 92/8/9 ] [ 5:33 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

جنگ یا دفاع مقدس؟

 به بهانه 31 شهریور سال‌روز حمله ارتش صدام به خاک جمهوری اسلامی ایران 

مطلع

جنگ در فرهنگ علوم سیاسی و علوم اجتماعی ؛ کشمکش مسلحانه یا ستیزه خشن و منظمی است بین دو یا چند کشور با ویژگی‌هایی چون :

1 - مسلحانه است ،

2 - دامنه گسترده دارد ،

3 - کم و بیش مداوم است ،

4 - به قصد قبولاندن هدف سیاسی یا منظور ملی است .

آن‌چه صدام دیوانه در 31 شهریور 1359 - کم‌تر از دو سال بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و سیلی خوردن استکبار جهانی به سرکردگی شیطان بزرگ - به خواست و حمایت استکبار جهانی با ایران کرد ، یک جنگ تمام‌عیار بود . اما نیروهای مسلح با حمایت بی‌وقفه و همه‌جانبه مردم غیور در مقابل هجوم دشمن به دفاع از تمامیت ارضی و ارزشهای انقلاب پرداخت و این‌گونه بود که جنگ ، دفاع مقدس نام گرفت . مرور هرچند مختصر این پدیده در هفته دفاع مقدس ضروروی است .

صدام تکریتی

صدام که یکی از اعضای برجسته حزب بعث عراق محسوب می‌شد و نقشی کلیدی در کودتای سال 1968 میلادی که منجر به حکومت درازمدت حزب بعث شد داشت ، در سال 1358 هجری شمسی با درجه ژنرالی رسما به عنوان رئیس جمهور کشور سوسیالیستی عراق قدرت را در دست گرفت.

از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام اسلامی تنها چند ماه گذشته بود ؛ نظام دفاعی کشور بسیار ناپایدار بود ؛ ارتش با تدبیر معمار کبیر انقلاب اسلامی در مقابل تحریکات مدعیان "فدایی خلق" مبنی بر "انحلال ارتش"، در مسیر بازسازی بود ولی هنوز خودش را اصطلاحا پیدا نکرده بود ؛ ابوالحسن بنی‌صدر که ریاست جمهوری کشور را بر عهده داشت حتی به تمامیت ارضی کشور نیز اعتقاد نداشت ؛ غرب و بخشی از شمال کشور دست‌خوش جنگ‌های ناخواسته داخلی با ایادی ابرقدرت شرق بود و عوامل استکبار و ابرقدرت غرب نیز با طراحی کودتاهای مختلف در صدد خشکاندن ریشه جمهوری نونهال اسلامی بودند .

سنگ‌اندازی یک دیوانه

ایرانِ نه شرقی و نه غربی از ابتدای آزادی از یوغ استکبار با توکل بر خدا ، فقط به مردم خود اتکاء داشت و با ایادی شرق و غرب در ستیز بود .دیوانه‌ای تازه به قدرت رسیده که نقش نمایندگی شرق و غرب را هم‌زمان ایفا می‌کرد در 31 شهریور 1359 به خاک ایران حمله کرد . به گمان او و پشتیبانان شرقی و غربی‌اش جمهوری نوپای ایران با یک نهیب فرو می‌ریخت ، ولی ایستادگی 8 ساله مردم و مسئولین ، علی‌رغم درگیری با ایادی داخلی استکبار ، که بعدا به حق "دفاع مقدس" نام گرفت ، ثابت کرد که زهی خیال باطل ! امت رسول‌الله با توکل بر خدا دشمن‌شکن و پیروز است .

دفاع مقدس

در گذشته بعضی پادشاهان ایران هر بار در مقابل هجوم و یا حتی تهدید بیگانه بخشی از خاک کشور را بخشیده بودند ، اما این بار فرق می‌کرد . جنگ عراق بر ضد ایران - که پشتیبانی هم‌زمان شرق و غرب را با خود داشت و به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) تمام کفر در مقابل تمام اسلام قرار داشت ، چراکه مردم و شهرهای ما از طرفی زیر بمباران و موشک‌باران میگ‌ها و اسکادهای روسی و از طرفی نیز تحت هجوم سوپر اتانداردهای غربی و تسلیحات شیمیایی بود - یک "جنگ تحمیلی" و جنگ ما در مقابل صدام یک جنگ دفاعی بود. "دفاع مقدس" بهترین و گویاترین واژه در این رابطه است .

فرجام جنگ

دفاع مقدس 8 سال طول کشید ؛ چند صد هزار نفر از بهترین فرزندان این مرز و بوم شهید ، جانباز و اسیر و مردم صدمات فراوان مالی و روحی و روانی را متحمل شدند اما نتیجه آن همه ایثار ، شهامت ، شجاعت و شهادت‌طلبی این شد که :

1.بر خلاف گذشته نه چندان دور ، حتی یک وجب خاک ایران در اشغال دشمن باقی نماند ،

2.تجربه تلخی برای دشمنان اسلام و ایران شد تا به هیچ وجه بعد از این در صدد حمله به ایران و تحمیل جنگ دیگری به آن نباشند ،

3.ایستادگی ، به ما آموخت که می‌توانیم روی پای خودمان بایستیم و ایران را با دستان توانای خود بسازیم . پیشرفت‌های خیره‌کننده در رشته‌های مختلف علمی و عرصه‌های متعدد از جمله پزشکی ، هسته‌ای صلح‌آمیز ، نظامی ، هوا فضا ، مبارزه با تروریسم دولتی و غیردولتی و ... مؤید این ادعاست .

در آستانه هفته دفاع مقدس ؛ آن شجاعت‌ها ، شهامت‌ها و شهادت‌ها را ارج می‌نهیم و سر تعظیم و ارادت در مقابل خانواده‌های معظم شهدا ، جانبازان مقاوم و ایثارگران فرود می‌آوریم و ضمن درود به روح پرفتوح امام راحل(ره) و شهدای عزیز ،تجدید عهد می‌کنیم تحت زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مد ظله‌العالی) برای ساختن ایرانی آزاد ، آباد و مستقل دمی باز نخواهیم ایستاد .

در جنگ جاری بر ضد ایران اسلامی که با نام "جنگ نرم" شناخته می‌شود نیز با دفاع مقدس دیگری ثابت خواهیم کرد ، این بار نیز سرافزار و پیروزیم . ان‌شاءالله تعالی

 منابع :

1 -نرم‌افزار صحیفه امام خمینی(مجموعه آثار امام خمینی(ره))، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی .

2 -  مقصودی مجتبی ، تحولات قومی در ایران ؛ علل و زمینه‌ها .

3 -  http://fa.wikipedia.org

 


[ شنبه 92/6/30 ] [ 10:8 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

جهاد نکاح(انقلاب ایدئولوژیک)

در آستانه 8 شهریور ، سال‌روز ترور ناجوانمردانه رئیس جمهور دوم و نخست‌وزیر وقت آقایان رجائی و باهنر که منجر به شهادت آن دو بزرگ‌مرد شد ؛ بازخوانی برگی از کارنامه سراسر ننگ و جنایت "فرقه رجویه" که خود را به ناحق "مجاهدین خلق" می‌نامند ضروری به نظر می‌رسد .

برگی از کارنامه فرقه‌ای که در دین اسلام بدعتی نو گذاشت و با کمال بی‌شرمی آن را انقلاب ایدئولوژیک" نامید . همان‌طور که گروهی وهابی که هم‌چون فرقه رجویه ، به ناحق خود را "مجاهد" نامیده‌اند ، بدعتی در اسلام نهاده و آن را "جهاد نکاح" گذاره‌اند .

انقلاب ایدئولوژیک

نظریه "انقلاب ایدئولوژیک" در سال 1364 در سازمان مجاهدین خلق ایران مطرح شد و نقطه عطف آن بدعت ، طلاق مریم قجر عضدانلو از مهدی ابریشم‌چی و ازدواج با مسعود رجوی بود .

در سال 1368 به دستور رهبر فرقه ، همه مردان در سازمان ، زنان خود را طلاق دادند و همه زنان طی این انقلاب ایدئولوژیک بر مردان خویش حرام شدند و در مالکیت مسعود در آمدند .

رهبر فرقه شیطانی رجویه "انقلاب ایدئوژیک"(طلاق اجباری) را به مثابه بالاترین سلاح قرن حاضر نامید و مریم قجر عضدانلو را "اشرف مخلوقات" و  در کمال وقاحت ، آن ملعونه را با حضرت مریم(سلام‌الله علیها) منطبق دانست !  

مسعود در یک نشست تشکیلاتی در بغداد ، فکر نکردن به موضوعاتی مثل زن را بالاترین جهاد دانست و با این دستور که ؛ همه باید زن و شوهر و فرزندان را طلاق بدهند و تمامی عواطف خانوادگی باید سمت و سوی مرا داشته باشد ، همه فقط و فقط بایستی مرا دوست داشته باشند و به خاطر من زندگی کنند و به خاطر من کشته شوند ، ندای "انالحق" سر داده و خود را "خدای خلق" خواند .

رهبر فرقه رجویه مدعی است "هرگز اشتباه نمی‌کند و هرگز نمی‌توان به خط و خطوط رهبری(مسعود) شک نمود و این شک گناه کبیره است" .

البته او خدای زنهای سازمان است ، کما این که به زنان سازمان گفته است : شماها در حکم زن‌های مسعود هستید و جاری شدن خطبه عقد محرم‌شدن با او ، حیات و رهایی شماست .

جهاد نکاح(انقلاب ایدئولوژیک وهابیت)

مفتی وهابی گروه ترویستی النصره که در سوریه بر علیه خط مقاومت مبارزه می‌کند ، چند ماه قبل بدعتی جدید در دین بنا نهاد و از زنان و دختران مسلمان دنیا خواست تا برای ارضاء غرایز جنسی "مجاهدان" در سوریه به آنان بپیوندند .

این مفتی برآورده‌کردن تمایلات جنسی مجاهدان را برای افزایش عزم جهاد ضروری و تامین این نیاز را مساوی با رفتن به بهشت دانسته است !

ازدواج ساعتی ، دست به دست شدن زنان و دختران مسلمان با هدف والای افزایش عزم جهاد ؛ باعث تن‌فروشی و فحشاء شده است .

تفاوت انقلاب ایدئولوژیک با جهاد نکاح

"جهاد نکاح" وهابی‌ها ، همان "انقلاب ایدئولوژیک" فرقه رجویه است . با این تفاوت که در انقلاب ایدئولوژیک؛همه زنان سازمان در مالکیت رهبر فرقه قرار گرفتند ، ولی در جهاد نکاح ؛ همه زنان و دختران متعلق به همه تروریستها هستند .

تروریستهای وهابی وجوه اشتراک فراوانی با فرقه رجویه دارند . امیرمومنان حضرت علی(ع) برای منافقین چهار ویژگی برشمرده که هر ویژگی بر چهار ستون استوار است .

ویژگی‌های منافقین(وجوه اشتراک تروریستهای وهابی با منافقین)

1 ـ هوی(و هوس) که بر چهار شعبه است :

الف ـ ستم (هر که ستم کرد گرفتاری‌هایش زیاد شود و از کمک به او خودداری شود) .

ب ـ زورگویی و تجاوز(هر کس تجاوز کند و زور بگوید از سختی‌ها نیاساید) .

ج ـ سرکشی(هر که سرکشی کند خود را گمراه کند) .

د ـ شهوت‌رانی(هر که شهوت خود را تعدیل نکند ، در پلیدی‌ها فرو رود) .

2 ـ سهل‌انگاری(در امر دین) که بر چهار شعبه است :

الف ـ فریب(خوردن به رحمت حق و غفلت از شیطان) .

ب ـ آرزو(اگر آرزو نباشد ، شخص به حساب خود برسد) .

ج ـ ترس و بیم از غیر خدا(که راه حق را می‌بندد) .

د ـ امروز و فردا کردن(موجب کوتاهی در عمل گردد تا مرگ فرا رسد) .

3 ـ خشم‌ورزی که بر چهار شعبه است :

الف ـ کبر(هر که کبر بورزد به حق پشت کند) .

ب ـ فخر(هر که به خود بنازد نافرمانی کرده است) .

ج ـ حمیت/غیرت(هر که غیرت و حمیت کشد به گناهان اصرار ورزد) .

د ـ تعصب(هر که تعصب او را فرا گیرد ستم کند) .

4 ـ طمع که بر چهار شعبه است :

الف ـ شادی .

ب ـ شادکامی و تبختر(خونمایی) .

ج ـ سرسختی(به کشیدن بار گناهان وادار کند) .

د ـ فزون‌طلبی(برتری جویی) .

وطن‌فروشی و آلت دست بیگانگان بودن، آدمکشی و قتل و جنایت ، دین‌فروشی ، خشک‌مغزی و تحجر ، بازیچه‌قرار دادن دین برای دنیای خود و ... از وجوه اشتراک دو جریان تروریستی و ویژگیهایی است که در ذیل فرمایش مولای متقیان حضرت علی(ع) قابل تعریف می‌باشد . اینان مصداق کلام الهی هستند که فرمود :

مى‏گویند: ایمان آورده‏ایم ، در حالى که ایمان ندارند.

 مى‏خواهند خدا و مؤمنان را فریب دهند؛ در حالى که جز خودشان را فریب نمى‏دهند؛ (اما) نمى‏فهمند.

هنگامى که به آنان گفته شود: "در زمین فساد نکنید" مى‏گویند: "ما فقط اصلاح کننده‏ایم"!

هنگامى که به آنان گفته شود: "همانند(سایر) مردم ایمان بیاورید" مى‏گویند: "آیا همچون ابلهان ایمان بیاوریم؟!" بدانید اینها همان ابلهانند ولى نمى‏دانند!

هنگامى که افراد باایمان را ملاقات مى‏کنند،مى‏گویند: "ما ایمان آورده‏ایم" (ولى) هنگامى که با شیطانهاى خود خلوت مى‏کنند، مى‏گویند: "ما با شمائیم! ما فقط(آنها را) مسخره مى‏کنیم"

بر دین‌شناسان و متصدیان امور دینی است که جریانات بدعت‌گذار در دین را شناسایی و نیات شوم آنان را افشاء نمایند .

یاد و خاطره همه شهدای انقلاب اسلامی به خصوص شهدای ناشی از اقدامات ضدبشری ترور ، به ویژه شهیدان رجای و باهنر گرامی و هفته دولت بر دولت‌مردان مبارک باد .

پانوشت



- مهدی ابریشم‌چی عضو مرکزیت سازمان مجاهدین خلق ایران و نفر دوم بعد از مسعود رجوی بود که در جشن ازدواج مریم با مسعود که در پاریس برگزار شد ، برای شادمانی آنان و تسریع در تحقق انقلاب ایدئولوژیک فرقه رجویه کف زد !

- مسعود رجوی ، برادر کاظم رجوی ، در زندان رژیم شاه کمونیست شد ولی بر اساس اصل لایتغیر نفاق ، ناگهان مسلمان شد و به رهبری سازمان در آمد .

- نُتی برای مرگ(بررسی و انطباق مستند گروهک تروریستی رجوی با فرقه‌ها) ، جمعی از جداشدگان ، انجمن نجات ، تهران/1391 – نشست حوض بغداد

- همان – نشست قرارگاه باقرزاده

- همان

- همان

- اصول کافی ، ص 104

- وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ وَ بِالْیَوْمِ الْآخِرِ وَ ما هُمْ بِمُؤْمِنینَ (8) یُخادِعُونَ اللَّهَ وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ ما یَخْدَعُونَ إِلاَّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما یَشْعُرُونَ (9)فی‏ قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزادَهُمُ اللَّهُ مَرَضاً وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ بِما کانُوا یَکْذِبُونَ (10) وَ إِذا قیلَ لَهُمْ لا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ قالُوا إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُونَ (11)أَلا إِنَّهُمْ هُمُ الْمُفْسِدُونَ وَ لکِنْ لا یَشْعُرُونَ (12) وَ إِذا قیلَ لَهُمْ آمِنُوا کَما آمَنَ النَّاسُ قالُوا أَ نُؤْمِنُ کَما آمَنَ السُّفَهاءُ أَلا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهاءُ وَ لکِنْ لا یَعْلَمُونَ (13)وَ إِذا لَقُوا الَّذینَ آمَنُوا قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا إِلى‏ شَیاطینِهِمْ قالُوا إِنَّا مَعَکُمْ إِنَّما نَحْنُ مُسْتَهْزِؤُنَ (14)

گروهى از مردم کسانى هستند که مى‏گویند: «به خدا و روز رستاخیز ایمان آورده‏‌ایم.» در حالى که ایمان ندارند. (8)

 می‌خواهند خدا و مؤمنان را فریب دهند؛ در حالى که جز خودشان را فریب نمی دهند؛ (اما) نمی فهمند. (9)

 در دلهاى آنان یک نوع بیمارى است؛ خداوند بر بیمارى آنان افزوده؛ و به خاطر دروغهایى که میگفتند، عذاب دردناکى در انتظار آنهاست. (10)

 و هنگامى که به آنان گفته شود: «در زمین فساد نکنید» مى‏گویند: «ما فقط اصلاح کننده‏ایم»! (11)

 آگاه باشید! اینها همان مفسدانند؛ ولى نمیفهمند. (12)

 و هنگامى که به آنان گفته شود: «همانند(سایر) مردم ایمان بیاورید!» مى‏گویند: «آیا همچون ابلهان ایمان بیاوریم؟!» بدانید اینها همان ابلهانند ولى نمیدانند! (13)

 و هنگامى که افراد باایمان را ملاقات می‌کنند، و می‌گویند: «ما ایمان آورده‏ایم!» (ولى) هنگامى که با شیطانهاى خود خلوت می‌کنند، می‌گویند: «ما با شمائیم! ما فقط(آنها را) مسخره می‌کنیم!» (14) – سوره مبارکه بقره

 


[ چهارشنبه 92/6/6 ] [ 5:4 عصر ] [ ] [ نظرات () ]

سبک زندگی6- وظایف حاکمان و کارگزاران

در آغازین‌ روزهای امسال و در آستانه روز جمهوری اسلامی ، سبک زندگی به "مشارکت سیاسی" اختصاص یافت و سبک سیاسی زندگی مردم مورد بازخوانی و تاکید قرار گرفت ؛ چندی بعد شماره پنجم سبک زندگی با عنوان "خوشخویی" ارائه و در باره "اخلاق انتخاباتی" بحث شد و اینک که انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و شوراهای شهر و روستای چهارم به عنوان "نماد مردم‌سالاری دینی" برگزار شده و مردم آگاه ایران با خلق "حماسه سیاسی" و حضور بیش از 70 درصدی خود در انتخابات ، دشمنان این مرز و بوم را مبهوت کرده و از حق خود برای انتخاب کارگزاران نظام استفاده و به وظیفه خویش در برهه حساس زمان ، هم‌چون گذشته عمل کرده و جناب دکتر حسن روحانی به عنوان یازدهمین رئیس قوه مجریه انتخاب شده است ، در آستانه تنفیذ حکم تحلیف ریاست جمهوری ، بر رئیس جمهور به عنوان "کارگزار" نظام است که به وظیفه خویش به درستی عمل نماید . انشاءالله

وظایف حاکمان و کارگزاران اسلامی

حاکم و کارگزار نظام اسلامی بر اساس معارف و آموزه‌های دینی باید ؛

الف) عدالت‌محور ،

صائب تبریزی در باره عدالت چه زیبا سرود :

عدالت عمر جاویدان دهد فرمانرایان را

سبیل خضر کن همچون سکندر آب حیوان را

و باز همو گفت :

عدالت کن در عدل آنچه یک ساعت به دست آید

میسر نیست در هفتاد سال اهل عبادت را

ب) مسئولیت‌پذیر ،

خیرخواه مردم ،

خویشتن را خیر خواهی خیرخواه خلق باش

زانکه هرگز بد نباشد نفس نیک‌اندیش را (سعدی) 

ج) مهربان با مردم ،

بر رعیت مهربانی و به ظالم قهرمان

می‌بری هرجا که باید لطف و قهر خویش کار(صائب تبریزی)

د) بخشنده و ساده‌زیست باشد وظایفی در قبال مردم و ملت جامعه‌اش دارد از جمله :

1 – دانش‌افزایی : تمهید مقدمات تربیت صحیح و رفع جهل و تعلیم علوم و فنون در عرصه‌ها و رشته‌های گوناگون و سوق‌دادن امت اسلامی به سمت تسخیر قله‌های رفیع دانش .

2 – امیدبخشی و تحیرزدایی : دنیای دنیاطلبان ، جامعه اسلامی را بر نمی‌تابد و لذا مدام برای فروپاشاندن آن فتنه می‌کنند . بر حاکم و کارگزار اسلامی است در شرایطی که امت دچار گمراهی و سردرگمی است ، نور امید را در دل‌های ناآرام آنان بیفشاند و مردم را از ناامیدی ، تفرقه و تحیر رهایی بخشد . چرا که "یکى از عواملى که در ذهنیّت کلّ جامعه، به قول روانشناسان "روان‌پریشى" به‌وجود مى‌آورد، ناامیدى و یأس است. گاهى عوامل گوناگونى هم پیدا مى‌شود که به‌طور طبیعى ایجاد یأس مى‌نماید یا امید را ضعیف مى‌کند. همین‌ها را تشویق نمودن و ناامیدى در مردم ایجاد کردن، خیلى خطاست. باید در مردم امید ایجاد شود ." (مقام معظم رهبری) و دسترسی به هدفهای والا در سایه امیدواری است . معظم‌له رسیدن به هدفهای والای انسانی را در سایه امید میسر دانسته و فرموده است: "این ملت بزرگ و شجاع و مؤمن و با قابلیت وقتى می‌تواند به هدفهاى والاى خود دسترسى پیدا کند که به جاى تزریق یأس و نومیدى، امید و آفاق روشن را در مقابل چشم نسل جوان این کشور بگشاید و به جاى ایجاد سوءظن و بدبینى، روح برادرى، وحدت، یگانگى و همدلى در میان مسئولان، و از قِبل مسئولان، در میان مردم توسعه پیدا کند."

چون خود گفتی که ناامیدی کفر است

فرمان تو بردم و امید آوردم (ابو سعید ابوالخیر)

3 – در دسترس مردم بودن : امام صادق(ع) می‌فرماید : هرکس کاری از کارهای مردم را بر عهده گیرد و عدالت پیشه کند و درِ خود را بر روی مردم بگشاید و موانع خود و آنها را از میان بردارد و خدمت به مردم را ملاک کار خود و نظر قرار دهد ، خدا را سزاست که او را در قیامت از هراس خطر آتش دوزخ امان دهد و به بهشت درآورد .

4 – تزکیه نفس و تهذیب : امیر مؤمنان حضرت علی(ع) می‌فرماید : هر کسی که رهبری مردم را می‌پذیرد باید پیش از آن که به تعلیم و تربیت دیگران بپردازد ، به تربیت خود همت گمارد و باید تربیت عملی او پیش از تربیت زبانی او باشد .

5 – حافظ اسرار مردم بودن : امیر مومنان علی(ع) در عهدنامه خود به مالک اشتر فرموده است : باید دورترین مردم از تو و مبغوض‌ترین آنان نزد تو کسانی باشند که در پی عیوب مردم هستند ... پس در پی عیوب مخفی مردم نباش . تو تنها وظیفه داری عیوبی را که برایت آشکار شده است ، تطهیر نمایی و خدا خود رد باره عیوبی که بر تو آشکار نشده داوری خواهد کرد .

پرده‌پوشی از صفات خداوندی است و پرده‌پوش باید بود تا ایمن باشی .

پرده‌پوش خلق باش از صد بلا ایمن نشین

تیره گردد از نفس آیینه چون ستار نیست(صائب تبریزی) .

6 – چشم‌پوشی از خطاها : از دیگر وظایف حاکمان و کارگزاران در نظام اسلامی چشم‌پوشی از خطاها و لغزش‌های مردم و احسان در حق نیکوکاران است . کما این که ما انسانها به در مقابل خطاهای خود از درگاه احدیت تقاضای عفو و بخشش داریم .

فعل‌هایی که زما دیدی و نپسندیدی

به خداوندی خود پرده بپوش ای ستار(سعدی)

7 – محبت به مردم : حضرت امام علی(ع) در عهدنامه مالک اشتر خطاب به او فرموده است : ... از اعماق دلت به مردم احساس رحمت داشته باشد و به آن‌ها محبت کن و لطف خود را از آنان دریغ مدار.

8 - حراست از مرزها : از دیگر وظایف حاکم اسلامی حراست از مرزهای جغرافیایی کشور با به کارگیری ابزارها و امکانات مناسب است .

9 – گزینش صالحان برای مسئولیتها : حضرت امام علی(ع) فرمود : سزاوار نیست برای حاکمان در سه مورد کوتاهی کنند : حراست از مرزها ؛ رسیدگی به حقوق پایمال‌شده ؛ گزینش شایستگان برای مسئولیتهای مختلف.

10 – حمایت از محرومان : امیرالمؤمنان علی(ع) فرموده است : خدا از حاکمان پیمان گرفته است که در برابر پرخوری ستمگران و گرسنگی مظلومان سکوت نکند .

11 – عدم اعتنا به سخن‌چینان : علی(ع) به مالک اشتر فرمود : ... ای مالک ! در تصدیق سخن‌چینان و چاپلوسان هرگز شتاب مکن ، زیر آنان حیله‌گر و فریبکارند ، هر چند خود را همانند خیرخواهان جلوه می‌دهند .

12 – پرهیز از دروغ و خیانت : حضرت امام رضا(ع) فرمود : هرگاه حاکمان دروغ بگویند باران نمی‌بارد و هرگاه سلطان ستم کند دولت سست و بی‌اعتبار می‌گردد .

 

پانوشت :

- امیرالمؤمنان حضرت علی(ع) : اَالعَدلُ جُنهُ الدُوَلِ یعنی عدالت سپر نگهبان حکومتهاست (غررالحکم،ص 340)

- پیامبر اعظم(ص) فرمود : کُلُّکُمْ رَاعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ وَ الْأَمِیرُ الَّذِی عَلَى النَّاسِ رَاعٍ وَ هُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِه ... یعنی آگاه باشید همه شما در برابر تعهدات خود ، نگهبان و مسئولید . پس حاکم و کارگزار در مقابل مسئولتی که بر عهده دارد در برابر مردم مسئول و متعهد است .(ارشادالقلوب ، ج1 ، ص 184)

- امیرالمؤمنان حضرت علی(ع) :أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ لِی عَلَیْکُمْ حَقّاً وَ لَکُمْ عَلَیَّ حَقٌّ فَأَمَّا حَقُّکُمْ عَلَیَّ فَالنَّصِیحَةُ 190 لَکُمْ وَ تَوْفِیرُ فَیْئِکُمْ عَلَیْکُمْ و ... یعنی ای مردم ! به راستی من بر شما حقی دارم و شما نیز بر من حقی دارید ؛ اما حق شما بر من این است ه خیرخواه شما باشم .(نهج‌البلاغه ، خطبه 34)

- اما سجاد(ع) : ْ وَ تَکُونَ لَهُمْ کَالْوَالِدِ الرَّحِیم یعنی حاکم باید همنند پدری مهربان برای مردم باشد (الفقیه ، ج 2 ، ص 621)

- امیرالمؤمنان حضرت علی(ع) : اَفضَل اَلملوُکِ مَن اَعطِی ثَلاثَ خِصال : الافَهَ وَ الجوُدَ وَ العَدلَ یعنی برترین حاکمن و کارگزران کسانی‌اند که سه ویژگی به آنها داه شود : مهربانی ، بخشش و عدالت . (تحف العقول ، ص 319)

- امیرالمؤمنان حضرت علی(ع) : تَعْلِیمُکُمْ کَیْلَا تَجْهَلُوا وَ تَأْدِیبُکُمْ کَیْمَا تَعْلَمُوا یعنی این که شما را آموزش دهد تا جهل از میان شما برچیده شود . (نهج‌البلاغه ، خطبه 34)

- امیرالمؤمنان حضرت علی(ع) در وصف رسول گرامی اسلام(ص9 : فَهَدَاهُمْ بِهِ مِنَ الضَّلَالَةِ وَ أَنْقَذَهُمْ بِمَکَانِهِ مِنَ الْجَهَالَة یعنی ... خدا با فرستادن چیامبر ، مردم را از جهالت ، گمراهی و سرگردانی در آورد .(نهج‌البلاغه ، خطبه 1 ، بند 43)

- امیر مؤمنان(ع) : ِ فَأَعْطِهِمْ مِنْ عَفْوِکَ وَ صَفْحِکَ مِثْلِ الَّذِی تُحِبُّ وَ تَرْضَى أَنْ یُعْطِیَکَ اللَّهُ مِنْ عَفْوِهِ وَ صَفْحِه - به همان اندازه که دوست داری در حق تو عفو و گذشت داشته باشد از عفو و گذشت خود به مردم ببخش(نهج‌البلاغه ، نامه 53 ، 10-9)

- ْ وَ أَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِیَّةِ وَ الْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَ اللُّطْفَ بِهِمْ وَ لَا تَکُونَنَّ عَلَیْهِمْ سَبُعاً ضَارِیاً تَغْتَنِمُ أَکْلَهُمْ فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ إِمَّا أَخٌ لَکَ فِی الدِّینِ وَ إِمَّا نَظِیرٌ لَکَ فِی الْخَلْقِ یَفْرُط ( نهج البلاغه)

- امام علی(ع) : لَیْسَ یُحَبُّ لِلْمُلُوکِ أَنْ یُفَرِّطُوا فِی ثَلَاثٍ فِی حِفْظِ الثُّغُور – برای حاکم سزاوار نیست در حفظ مرزها کوتاهی کند.(نقل از تحف العقول ، ص 319)

- همان

- وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَى أَوْلِیَاءِ الْأَمْرِ أَنْ لَا یَقِرُّوا عَلَى کِظَّةِ ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُوم (الإحتجاج على أهل اللجاج، ج‏1، ص194)

- لَاتَعْجَلَنَّ إِلَى تَصْدِیقِ سَاعٍ فَإِنَّ السَّاعِیَ غَاشٌّ وَ إِنْ تَشَبَّهَ بِالنَّاصِحِین (نهج‌البلاغه ، نامه 53 ، بند 27)

- إِذَا کَذَبَ الْوُلَاةُ حُبِسَ الْمَطَرُ وَ إِذَا جَارَ السُّلْطَانُ هَانَتِ الدَّوْلَةُ وَ إِذَا حُبِسَت (الامالی ، مفید ، ص 310)

 

منابع

1 - مفاتیح‌الحیاه ، آیت‌الله جوادی عاملی ، بهار 1391/چاپ یازدهم

2 – نرم‌افزار گنجینه روایات ، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به نقل از منابع مندرج در پانوشتها

3 – نرم‌افزار درج مهر ، سازمان میراث فرهنگی(سابق) کشور

4 - http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=22233 

 


[ جمعه 92/5/11 ] [ 5:3 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 49
بازدید دیروز: 94
کل بازدیدها: 1263041